Επιδράσεις του άμεσου και έμμεσου φωτισμού | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Επιδράσεις του άμεσου και έμμεσου φωτισμού

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Κάθε σπίτι χρειάζεται έναν κατάλληλο φωτισμό. Για κάποιες χρήσεις θα χρειαστεί ο άμεσος, ενώ για κάποιες άλλες ο έμμεσος φωτισμός. Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ τους;

Ο καθένας για το σπίτι του θέλει να αγοράζει όμορφα και ταιριαστά φωτιστικά. Ο τρόπος με τον οποίο θα φωτίζει το φωτιστικό, ωστόσο παίζει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κάποιες σημαντικές παραμέτρους κατά την επιλογή. Έτσι λοιπόν διακρίνουμε δύο τύπους φωτισμού. Τον άμεσο και τον έμμεσο. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Άμεσος φωτισμός

Όταν σκέφτεστε τον άμεσο φωτισμό, πιθανότατα φαντάζεστε έντονο και φωτεινό φως. Στην ουσία, πρόκειται για φωτιστικά που είναι στραμμένα προς ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή ένα αντικείμενο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι λάμπουν απευθείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μορφή φωτισμού για διάφορους σκοπούς. Ο άμεσος φωτισμός χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, ως βασικός ή κύριος φωτισμός ή επίσης σε χώρους όπου θα θέλατε να φωτίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος του δωματίου ή να τονίσετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Έμμεσος φωτισμός

Όσον αφορά τον έμμεσο φωτισμό, παρατηρούμε μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον άμεσο. Πρόκειται για φως που αντανακλάται από την οροφή ή τον τοίχο και με αυτόν τον τρόπο λάμπει ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Για τον έμμεσο φωτισμό χρησιμοποιείται συχνότερα το ζεστό λευκό χρώμα, το οποίο εγγυάται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με φωτισμό που δεν ζαλίζει και δεν κουράζει.


Τι πρέπει να σκεφτείτε κατά την επιλογή

Με τον άμεσο φωτισμό, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να είναι εκτυφλωτικός και να λάμπει απευθείας στα μάτια σας. Στη συνέχεια, η κατεύθυνση του φωτός του θα πρέπει να ρυθμίζεται, έτσι ώστε να μην αντανακλάται από διάφορες ανακλαστικές επιφάνειες. Ενδεικτικά τέτοιες επιφάνειες είναι μια τηλεόραση ή μια οθόνη υπολογιστή.

Από την άλλη και ο έμμεσος φωτισμός μπορεί εξίσου να προκαλέσει κόπωση των ματιών. Ιδιαίτερα αν είναι ο μοναδικός φωτισμός στο δωμάτιο. Με βάση αυτών, η καλύτερη λύση για να εξασφαλίσετε το καλύτερο και πιο σωστό φωτισμό σε ένα χώρο δωματίου δίνεται με τον έξυπνο συνδυασμό άμεσου και έμμεσου φωτισμού.

 

Πώς να δημιουργήσετε έμμεσο φωτισμό

Ο έμμεσος φωτισμός μπορεί να δημιουργηθεί με φωτιστικά οροφής ή τοίχου. Με τα φωτιστικά τοίχου, ο έμμεσος φωτισμός δημιουργεί τύπους που εκπέμπουν φως προς τα πάνω ή στον τοίχο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έμμεσο φωτισμό και με άλλα φωτιστικά με μικρότερα ή μεγαλύτερα αμπαζούρ. Οι ταινίες LED, για παράδειγμα που τοποθετούνται στην κάτω πλευρά των επίπλων είναι ιδανικές για το σκοπό αυτό.

 

Παραδείγματα χρήσης άμεσου και έμμεσου φωτισμού

Διάφοροι τύποι φωτιστικών είναι ιδανικοί για άμεσο φωτισμό. Για να αναδείξετε διάφορα μέρη ή αντικείμενα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σποτ, τα οποία μπορείτε να κατευθύνετε όπου θέλετε. Ανάλογα με το τι πρέπει συγκεκριμένα να φωτίσετε, μπορείτε να επιλέξετε μικρότερα σποτ τοίχου ή σποτ οροφής. Ο άμεσος φωτισμός εξασφαλίζεται επίσης από ένα φωτιστικό δαπέδου. Ενδεικτικά, μια επιτραπέζια λάμπα θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδανική λύση άμεσου φωτισμού για το γραφείο.

Διαφορετικοί τύποι φωτιστικών είναι επίσης κατάλληλοι για έμμεσο φωτισμό. Ωστόσο, είναι πάντα απαραίτητο να έχετε κατά νου ότι η ίδια η πηγή φωτός πρέπει να είναι κρυμμένη. Αυτό το θέλετε για να αποφύγετε την έντονη λάμψη, έτσι ώστε να έχετε ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης. Αυτές οι πηγές φωτός εκπέμπουν μόνο αμυδρό φως, ώστε τα μάτια σας να μην πονάνε όταν ξεκουράζεστε και να μπορείτε να χαλαρώνετε άνετα. Τέτοιες πηγές μπορεί να είναι οι ταινίες LED που είναι δυνατόν να τοποθετήσετε σε διάφορες άκρες ντουλαπιών, αλλά και σε σκάλες ή διαδρόμους. Διάφορα φωτιστικά επίσης με αμπαζούρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι.



Συμπερασματικά, προκειμένου να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, ο συνδυασμός τόσο του άμεσου, όσο και του άμεσου φωτισμού είναι απαραίτητος. Μόνο έτσι θα διασφαλίζετε ότι τα μάτια σας δεν θα πονάνε ενώ εργάζεστε ή ξεκουράζεστε και ότι θα έχετε συνεχώς το κατάλληλο φως για κάθε δραστηριότητα.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i