Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και χρημάτων με φωτισμό LED | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και χρημάτων με φωτισμό LED

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Ο φωτισμός LED συνοδεύεται από ένα υψηλότερο κόστος, ωστόσο προσφέρει και πολλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων.

Ο φωτισμός LED, σε σύγκριση με τον κλασικό φωτισμό, χαρακτηρίζεται από εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία βασίζεται στη χαμηλότερη κατανάλωση καθώς και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό LED μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με τίποτα άλλο από την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Σε σύγκριση με έναν κλασικό λαμπτήρα πυρακτώσεως, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και το 80%. Επίσης, οι λαμπτήρες αλογόνου, οι οποίοι είναι έως και τρεις φορές ακριβότεροι, δεν μπορούν να συγκριθούν με τους λαμπτήρες LED.


Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, το πλεονέκτημά του, έναντι των δύο τύπων, έγκειται στην διάρκεια ζωής του, καθώς φτάνει έως και τις 25.000 ώρες. Η εξήγηση είναι η τεχνολογία LED. Στη λάμπα LED δεν υπάρχει καύση. Ο φωτισμός παράγεται με τη διέλευση ηλεκτρονίων μέσα από δύο ημιαγωγικά υλικά, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην τεχνολογική εξοικονόμηση και υποστηρίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αυτής της πηγής φωτός.


Η χαμηλή κατανάλωση και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φωτισμού LED θα τον καταστήσουν επίσης συμφέρον οικονομικά, καθώς και τα δύο πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν το υψηλότερο κόστος του με την πάροδο του χρόνου.


 

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα - αισθητήρες και έξυπνος φωτισμός LED

Ο φωτισμός LED μπορεί να εξοικονομήσει ακόμη περισσότερη ενέργεια και χρήματα εάν επιλέξετε τον σωστό τύπο.


Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να είναι τα φωτιστικά LED με αισθητήρα. . Έχουν γενικά την ίδια ισχύ εισόδου με αυτά χωρίς αισθητήρα (άρα έχουν και παρόμοια κατανάλωση ενέργειας), αλλά το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μαζί τους θα αποφεύγουμε τις περιπτώσεις στις οποίες ξεχνάμε να σβήσουμε το φως. Έτσι, δεν θα λάμπουν άσκοπα, κάτι που στην ουσία σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας.


Ένα άλλο πλεονέκτημα των φωτιστικών με αισθητήρες είναι η ευκολία για τον χρήστη. Το φως ανάβει τη στιγμή που ο αισθητήρας ανιχνεύει μια κίνηση. Το φως ανάβει για κάποιο χρονικό διάστημα και αφού διαπιστώσει, ότι το άτομο έχει φύγει από την εμβέλεια του, σβήνει και πάλι. Κάπως έτσι, δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε για τον διακόπτη του φωτιστικού, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για το βράδυ ή όταν έχετε τσάντες στα χέρια σας.


Άλλες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά είναι οι έξυπνοι λαμπτήρες. Γιατί; Επειδη θα σκέφτονται τις σωστές ρυθμίσεις για εσάς. Εκτός από τη δυνατότητα να ρυθμίζετε και να ελέγχετε την ένταση του φωτός με λιγότερη ενέργεια, τα οφέλη εντοπίζονται κυρίως στον αυτοματισμό τους. Χάρη στο έξυπνο φωτισμό, δεν θα σας συμβεί ποτέ, για παράδειγμα, να ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα όταν φεύγετε από το σπίτι, επειδή μπορούν να σβήνουν μόνα τους.

Ένα ακόμη βήμα μπροστά -  ultra efficient λάμπες (εξαιρετικά αποδοτικές λάμπες)

Αν αναζητάτε τις τελευταίες τάσεις τόσο στην τεχνολογία, όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν υπερ-αποδοτικό τύπο φωτισμού. Αυτοί χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, τη μείωση των αποβλήτων υλικών και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η οποία αποτελεί μόνο το ένα τρίτο των άλλων λαμπτήρων LED. Έχουν, επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.



Γιατί μια ultra efficient λάμπα είναι ένα βήμα μπροστά;

  • Έχει την πιο προηγμένη τεχνολογία
  • Έχει σχεδόν το ένα τρίτο της κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονομεί 60% της ενέργειας σε σύγκριση με έναν κλασικό λαμπτήρα LED
  • Χάρη στη χαμηλότερη κατανάλωσή της, σας εξοικονομεί χρήματα
  • Η μέση διάρκεια ζωής φτάνει έως και τις 50.000 ώρες (πάνω από τρεις φορές περισσότερο από έναν κλασικό λαμπτήρα LED)
  • Είναι φιλική προς το περιβάλλον


Τι πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε φωτισμό LED

Κατά την επιλογή του σωστού φωτισμού LED, φροντίστε να θυμάστε την επιθυμητή λειτουργικότητα και τη θέση του σπιτιού σας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε, αν σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε εσωτερικό ή εξωτερικό φωτισμό. Οι εξωτερικοί χώροι έχουν τις ιδιαιτερότητές τους: σημαντικό ρόλο παίζει η τιμή του βαθμού στεγανότητας IP, δηλαδή η προστασία από τις εξωτερικές επιδράσεις (ιδίως τις καιρικές συνθήκες). Ωστόσο, οι εσωτερικές πηγές μπορεί επίσης να απαιτούν υψηλότερο βαθμό προστασίας IP. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για το φωτισμό ου μπάνιου= φώτα που βρίσκονται κοντά σε νερό. Για όλους τους τύπους φωτιστικών καθώς και για τους λαμπτήρες, η φωτεινότητα (ένταση) και το χρώμα του φωτός (χρωματισμός) είναι επίσης πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, επειδή καθορίζουν την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Τέλος, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τη σημασία του σχεδιασμού και του συνολικού σκηνικού του εκάστοτε  φωτιστικού στο περιβάλλον του σπιτιού.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i