Γιατί θα πρέπει να διαχωρίζουμε τις μπαταρίες και ποια είναι η διαδικασία ανακύκλωσής τους; | Fotist
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Γιατί θα πρέπει να διαχωρίζουμε τις μπαταρίες και ποια είναι η διαδικασία ανακύκλωσής τους;

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Πολλές συσκευές και φωτιστικά λειτουργούν με μπαταρία. Πώς πρέπει όμως να τις απορρίπτουμε όταν τελειώσουν; Και τι τους συμβαίνει στη συνέχεια;

Οι μπαταρίες έχουν γίνει αναγκαιότητα

Κάθε σπίτι είναι γεμάτο από συσκευές και αντικείμενα τα οποία χρειάζονται μπαταρίες για να λειτουργήσουν. Εάν νομίζετε ότι αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή σας, πιθανότατα ξεχνάτε πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως το ρολόι τοίχου, τα τηλεχειριστήρια, τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου, ή τα διάφορα παιχνίδια. Πολλές μικρές φορητές λάμπες χρησιμοποιούν μπαταρίες επίσης. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι πρακτικά, αλλά χρειάζεται να έχετε πάντα εύκαιρες μερικές ανταλλακτικές μπαταρίες και να τις αλλάζετε κάθε φορά που εξαντλούνται, ώστε να εξασφαλίσετε την αποδοτική λειτουργία τους. 


Γιατί θα πρέπει να διαχωρίζετε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες;

Τώρα που αλλάξατε μπαταρίες ενδεχομένως να αναρωτιέστε τι να κάνετε με τις χρησιμοποιημένες. Σε κάθε περίπτωση, μην πετάτε ποτέ μπαταρίες στον κοινό κάδο απορριμμάτων. Όπως ισχύει και για διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, οι μπαταρίες πρέπει να διαχωρίζονται και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό. Πρώτα απ' όλα, αυτό συμβαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Εάν πετάξετε τις μπαταρίες μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια, αυτές καταλήγουν στη χωματερή ή σε κάποια εγκατάσταση καύσης απορριμμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απελευθερώνουν βλαβερές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων. Μεταξύ άλλων, αυτά ευθύνονται για τη ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, ενώ παράλληλα ρυπαίνουν το έδαφος και τον αέρα. Ακόμα ένας λόγος για το διαχωρισμό των χρησιμοποιημένων μπαταριών είναι ότι ορισμένες εταιρείες μπορούν να ανακτήσουν τα μέταλλα που περιέχονται σ' αυτές. Έπειτα, τα μέταλλα επαναχρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς όπως για παράδειγμα σε μεταλλικές κατασκευές, συσσωρευτές ή κάδους απορριμμάτων. Επίσης, τα ανακυκλωμένα μέταλλα αποκτούν νέα ζωή ως κεραμικές εστίες, μαχαιροπήρουνα, νομίσματα, κοσμήματα ή καλλυντικά. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, οι δυνατότητες αξιοποίησης τους είναι μεγάλες

Διαδικασία ανακύκλωσης

Σε περίπτωση που έχετε την περιέργεια να μάθετε τι συμβαίνει στις μπαταρίες που διαχωρίζετε, θα σας κατατοπίσουμε πλήρως. Το ταξίδι τους ξεκινά από τη στιγμή που θα τις απορρίψετε στο σωστό κάδο ή τα κουτιά που έχουν σχεδιαστεί γι' αυτό τον σκοπό. Έπειτα, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες υφίστανται περαιτέρω διαλογή σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την ανακύκλωσή τους είναι αρκετά περίπλοκη. Σε πρώτο στάδιο, οι μπαταρίες ταξινομούνται βάσει μεγέθους, τύπου κτλ. και υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για την επεξεργασία τους. Έπειτα, τοποθετούνται σε ηλεκτροκάμινους βολταϊκού τόξου και μετά από μια σειρά χημικών αντιδράσεων, μετατρέπονται σε χρήσιμα υλικά. Άλλη μέθοδος περιλαμβάνει τον τεμαχισμό και την ανάμειξή τους με άλλα υλικά προκειμένου να απομακρυνθεί ό,τι πολύτιμο περιέχουν. Τέλος, είναι εφικτός ο διαχωρισμός διαφόρων ουσιών που περιέχονται σ' αυτές, όπως σίδηρος ή μαγγάνιο.



Γενικά, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι μέθοδοι και τρόποι που εφαρμόζονται στην ανακύκλωση μπαταριών, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αρκετά πολύπλοκοι. Κάθε μπαταρία μπορεί να υποστεί επεξεργασία κατά διαφορετικό τρόπο. Το σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για εξοικονόμηση πόρων και προστασία του περιβάλλοντος. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας να διαχωρίζετε τις μπαταρίες σας και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τις απορρίπτετε πάντα στα ενδεδειγμένα σημεία συλλογής, έτσι ώστε να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι μέχρι την τελική ανακύκλωσή τους.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i