Νοικοκυριό με οικολογική συνείδηση | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Νοικοκυριό με οικολογική συνείδηση

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας... Μήπως σας έρχεται κάποια χρήσιμη κάποια ιδέα; Τι θα λέγατε για ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον;

Οικολογική νοοτροπία

Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη από τις διάφορες απειλές που αντιμετωπίζει. Πρώτα απ' όλα, θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στο σπίτι μας ώστε να γίνει όσο το δυνατό πιο "πράσινο". Τι σημαίνει όμως αυτό; Με απλά λόγια, "πράσινο" σημαίνει φιλικό προς το περιβάλλον. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί αντικαθιστώντας απλά μια παλιά συσκευή με κάποια καινούρια. Είναι γεγονός ότι έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει όλοι να αλλάξουμε τον τωρινό τρόπο ζωής μας και να αναλογιστούμε την αρνητική επίδρασή μας στο περιβάλλον. Μια καλή αρχή θα ήταν λοιπόν να προσέχουμε όλα αυτά που καταναλώνουμε στην καθημερινότητα σας, τον όγκο των απορριμμάτων που παράγουμε, τα τρόφιμα που πετάμε στα σκουπίδια άσκοπα κτλ. Τι θα κερδίσουμε όμως αν αποκτήσουμε περισσότερη οικολογική συνείδηση; Μα φυσικά, θα έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας και θα αισθανόμαστε καλύτερα που προστατεύουμε έμπρακτα τη φύση και το περιβάλλον. Εκτός απ' αυτά, θα καταφέρουμε επίσης να εξοικονομήσουμε χρήματα.



Πώς μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας πιο φιλικό προς το περιβάλλον;

Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην προστασία της φύσης και να αποκτήσετε περισσότερη οικολογική συνείδηση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συμβεί αυτό. Σταματήστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε πλαστικές τσάντες μίας χρήσης και αντικαταστήστε τις με επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες. Μην σπαταλάτε νερό και τρόφιμα, ενώ παράλληλα βεβαιωθείτε ότι ξεχωρίζετε σωστά τα απορρίμματά σας που προορίζονται για ανακύκλωση. Προτιμήστε απορρυπαντικά και καλλυντικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και αποφύγετε την υπερβολική σπατάλη ενέργειας για την ψύξη ή τη θέρμανση της οικίας σας. Ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι να αντικαταστήσετε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές σας με καινούριες, οι οποίες να είναι ανώτερης ενεργειακής κλάσης. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε όλα τα κλασικά φωτιστικά σας με φωτιστικά LED. Και μην ξεχνάτε ότι είμαστε πάντα εδώ για να σας βοηθήσουμε...



Τα φωτιστικά LED αποτελούν μια άκρως οικολογική λύση φωτισμού. Συγκριτικά με τους κλασικούς ηλεκτρικούς λαμπτήρες, η τεχνολογία LED προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80% και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως  "φιλική προς το περιβάλλον". Απεναντίας, οι λαμπτήρες αλογόνου, για παράδειγμα, περιέχουν υδράργυρο, μια πολύ επικίνδυνη και βλαβερή ουσία για το περιβάλλον. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, μη ξεχνάτε ότι μόλις ένας λαμπτήρας αλογόνου σταματήσει να λειτουργεί, θα πρέπει να τον απορρίψετε σε ειδικό κάδο ή σημείο συλλογής. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή έτσι ώστε να μην σπάσει με κίνδυνο να απελευθερωθεί ο υδράργυρος που υπάρχει στο εσωτερικό του.



Επιπλέον, οι λαμπτήρες LED και τα φωτιστικά LED διαθέτουν έως και 60 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με τους κλασικούς λαμπτήρες. Συγκριτικά με τους λαμπτήρες αλογόνου, οι αντίστοιχοι τεχνολογίας LED έχουν έως και 20 φορές μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας τυπικός λαμπτήρας διαρκεί έως και 500.000 ώρες. Η μακροπρόθεσμη χρήση των συγκεκριμένων λαμπτήρων είναι ευεργετική για το περιβάλλον, αφού μειώνονται οι εκπομπές άνθρακα, ή αλλιώς το ενεργειακό αποτύπωμα άνθρακα, το οποίο βλάπτει τον πλανήτη μας.



Σύμφωνα με τα παραπάνω, εάν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση, προσπαθήστε να υιοθετήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον. Κάντε λοιπόν την αρχή αγοράζοντας υψηλής ποιότητας φωτιστικά LED και λαμπτήρες LED.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i