Διάταξη καλωδίωσης και συμβουλές φωτισμού για μετατροπή οχημάτων σε κατοικία. | Fotisti kosmos

Δωρεάν αποστολή πάνω από 70 €

60 ημέρες πολιτική επιστροφής

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

+30 2311320445

Σύνδεση / Εγγραφή

0

0,00

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Αγοράστε περισσότερα για 70,00 και θα έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.'

Διάταξη καλωδίωσης και συμβουλές φωτισμού για μετατροπή οχημάτων σε κατοικία.

Ζωή

Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
Νέα και ανακοινώσεις

Πού θα πάμε διακοπές φέτος; Η συγκεκριμένη ερώτηση βασανίζει τον περισσότερο κόσμο, ειδικά με την τρέχουσα κατάσταση που οι επιλογές είναι σαφώς περιορισμένες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η ιδέα των διακοπών με τροχόσπιτο κερδίζει διαρκώς έδαφος. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε όμως σε περίπτωση που αποφασίσετε κάτι τέτοιο;

Μήπως είστε ιδιοκτήτης ή ενοικιάζετε τροχόσπιτο;

Εάν νομίζετε ότι οι διακοπές αυτού του τύπου δεν είναι το στοιχείο σας ή είναι κάτι που θα το δοκιμάζατε για μια φορά μόνο και μόνο για να πάτε κάπου με την οικογένεια, σας αρκεί ένα μισθωμένο όχημα. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι διακοπές με τροχόσπιτο είναι μακράν η καλύτερη λύση. Εάν συμμερίζεστε αυτή την άποψη, μπορεί να σκέφτεστε ήδη να προχωρήσετε στην αγορά του δικού σας τροχόσπιτου. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας, ανακατασκευάζοντας ένα συνηθισμένο βαν. 


Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας σε πρώτη φάση;

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα βαν που να προσφέρεται για ανακατασκευή. Και για να αποφύγετε τις κακοτοπιές, σίγουρα θα χρειαστεί να σας συμβουλεύσει κάποιος ειδικός. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακατασκευή του, το οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε με μολύβι και χαρτί. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την ηλεκτρική εγκατάσταση, τα υδραυλικά και τη συνολική καλωδίωση. Η εγκατάσταση όλων των παραπάνω θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο κιόλας βήμα. Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε πώς θα μαγειρεύετε, που θα κοιμάστε και επίσης τα ιδανικά σημεία για να τοποθετήσετε διακόπτες και πρίζες. Και κάπου εδώ, φτάνουμε στο θέμα των κατάλληλων φωτιστικών, τα οποία είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι.



Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το θέμα της καλής μόνωσης και της θερμικής επένδυσης που απαιτείται. Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά σε κάποιο όχημα που προορίζεται για εκδρομικό τροχόσπιτο. Φυσικά, θα υπάρξουν και διάφορες άλλες εργασίες τύπου "Do It Yourself", οπότε μια καλή ιδέα θα ήταν να επιστρατεύσετε φίλους και συγγενείς που "πιάνουν τα χέρια τους". Ωστόσο, να θυμάστε σε κάθε περίπτωση ότι δεν συνιστάται να ασχοληθείτε με κάθε επιμέρους κομμάτι της ανακατασκευής μόνοι σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πορεία θα προκύψουν διάφορα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αναλάβει κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός, αφού συζητήσετε προηγουμένως όλες τις ανάγκες σας. 


Κατάλληλα φωτιστικά για τροχόσπιτα

 

Ένας από τους πλέον κατάλληλους τύπους φωτιστικών είναι τα φωτιστικά σποτ οροφής, αφού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορους τύπους. Για παράδειγμα, υπάρχουν είτε κλασικά, είτε ρυθμιζόμενα, τα οποία μπορείτε να μετακινήσετε ώστε να φωτίζουν το επιθυμητό σημείο. Εάν τυχόν επιλέξετε κάποιον άλλο τύπο, θα χρειαστεί να προσέξετε το βάθος του λαμπτήρα. Αυτό πρέπει να το υπολογίσετε τη στιγμή που θα εγκατασταθεί η μόνωση, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος. Συνιστάται επίσης να επιλέξετε φωτιστικά LED τα οποία να μην υπερθερμαίνονται για λόγους ασφαλείας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όλα τα φωτιστικά που θέλετε να εγκαταστήσετε στο εσωτερικό του τροχόσπιτου χρειάζονται τις αντίστοιχες πρίζες και τους διακόπτες. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε κλασικούς διακόπτες, όπως επίσης αφής ή με τηλεχειριστήριο. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να συνδυάσετε έναν κλασικό διακόπτη με έναν έξυπνο διακόπτη, τον οποίο θα ελέγχετε απευθείας μέσω ενός τηλεχειριστήριου ή smartphone. 



Μια εξίσου πρακτική λύση με πληθώρα επιλογών είναι και οι ταινίες LED . Είτε μιλάμε για μονόχρωμες, είτε για τις διάφορες ταινίες LED RBG, αυτές θα σας προσφέρουν εγγυημένα όλο το φάσμα φωτισμού.

Σίγουρα όμως θα θέλετε να περνάτε χρόνο και έξω από το τροχόσπιτο σας... Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε διάφορα φωτιστικά εξωτερικού χώρου ή φακούς και φακούς κεφαλής. Μην τα τσιγκουνευτείτε, αφού είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα και θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός σας σε κάθε περιπέτεια. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα με κάποια λάμπα κηροζίνης.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε επίσης διάφορες ακόμα λάμπες. Μια καλή επιλογή είναι αυτές που λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φορητές. Και σε περίπτωση που σχεδιάζετε να οργανώσετε μια γιορτή ή μάζωξη εκεί, θα σας προτείναμε να προμηθευτείτε πολλές φωτεινές αλυσίδες και παρόμοιους τύπους φωτιστικών.



Τέλος, για να αισθάνεστε ακόμα πιο άνετα αν τυχόν πέσει η θερμοκρασία, μπορείτε να έχετε πάντα εύκαιρη μαζί σας μια θερμάστρα εξωτερικού χώρου. Έτσι, τίποτα δεν θα καταφέρει να σας χαλάσει τις διακοπές, ώστε να περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.