Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια επιτραπέζια λάμπα; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια επιτραπέζια λάμπα;

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό,όπως μια επιτραπέζια λάμπα αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο φωτισμού σε πολλούς χώρους. Ωστόσο, κάθε μέρος απαιτεί και κάτι διαφορετικό. Τι πρέπει να σκεφτείτε κατά την επιλογή τους;

Μια επιτραπέζια λάμπα είναι ένας πολύ δημοφιλής και καίριος τύπος φωτισμού. Οι διαστάσεις της είναι τέτοιες, ώστε να ταιριάζει σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, όπου χρειάζεστε λίγο φωτισμό.  Η ευκολία σύνδεσης είναι απίστευτα εύκολη. Απλώς συνδέστε το καλώδιο ρεύματος ή τοποθετήστε κάποιες μπαταρίες και θα φωτίσετε οποιοδήποτε αγαπημένο σας σημείο ή χώρο. Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό αξεσουάρ διακόσμησης. Ωστόσο, κατά την επιλογή της, είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις.


Ποιο είναι το καλύτερο σχήμα;

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε λάμπες είναι τι σχήμα πρέπει να έχει η λάμπα που θέλετε ή τι τύπο λάμπας χρειάζεστε. Όλα εξαρτώνται κυρίως από το πού θέλετε να τοποθετήσετε τη λάμπα. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε αρκετούς από αυτούς μεταξύ των βασικών τύπων.

  • Επιτραπέζια λάμπα με αμπαζούρ: Αυτός ο τύπος φωτιστικού μεταδίδει ομοιόμορφα και ευχάριστα το φωτισμό σε όλο το δωμάτιο. Χάρη σε αυτό το στυλ, θα απολαμβάνετε ένα άνετο φως που δεν σας φωτίζει υπερβολικά και θα λάμπει ακριβώς, όπως το χρειάζεστε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Στο σαλόνι, πάνω σε ραφιέρες, σε τραπέζια και σε πολλά άλλα σημεία.
  • Λαμπατέρ ή επιτραπέζια λάμπα για το γραφείο σας: Όταν επιλέγετε μια λάμπα για το γραφείο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις δραστηριότητες που θα κάνετε, όπως γράψιμο, ανάγνωση, εργασίες τα παιδιά σας και πολλά άλλα. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια κατάλληλη λάμπα που να ευνοεί την όραση σας και να μειώνει την κούραση. Ιδανική επιλογή μια λάμπα με εύκαμπτο βραχίονα και κεφάλι που θα μπορείτε να την στρέφετε εκεί που χρειάζεται ο φωτισμός. Μια πολύ καλή παραλλαγή είναι επίσης μια λάμπα με ροοστάτη.
  • Λάμπα με κλιπ: Εάν χρειάζεστε ένα φωτιστικό σε ένα μέρος, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος ακόμη και για ένα μικρότερο επιτραπέζιο φωτιστικό μπορείτε να επιλέξετε μια λάμπα με κλιπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουμπώσετε τη λάμπα, να συνδέσετε το καλώδιο ρεύματος και τέλος. Το φωτιστικό με ροοστάτη μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για μια κούνια, όπου χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε πολλές φορές τη νύχτα.
  • Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις διακοσμητικές λάμπες. Εκτός από το ότι εκπέμπουν έναν αξιοπρεπή φωτισμό, αποτελούν και μια όμορφη πινελιά σε κάθε χώρο. Ανεξάρτητα από το στυλ που έχετε στο σπίτι σας ή από το πόσο μεγάλα δωμάτια διαθέτετε, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε την κατάλληλη λάμπα, η οποία θα χαρίσει στους χώρους σας την τέλεια εμφάνιση.


Τι λειτουργίες μπορεί να έχει μια λάμπα;

  • Φωτίζοντας ένα συγκεκριμένο μέρος: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λάμπα ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά και για να φωτίσετε ένα συγκεκριμένο σημείο του δωματίου σας. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, μια πολυθρόνα ή έναν καναπέ για διάβασμα ή πλέξιμο. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε έναν κατευθυντικό τύπο λάμπας, τον οποίο μπορείτε να στρέφετε όπου χρειάζεται.
  • Κυρίως διακοσμητική: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λάμπα μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να χρησιμοποιείται με έναν χαμηλό φωτισμό.
  • Λάμπα νυκτός: Πρέπει να έχετε τη σωστή λάμπα στο κομοδίνο σας, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε ή να την ανάβετε όταν πρέπει να πάτε κάπου τη νύχτα. Το φωτιστικό νυκτός θα φωτίζει καλά, αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι ενοχλητική στην διάρκεια της νύχτας.
  • Λάμπα εργασίας: Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα πρέπει να έχετε ένα κατάλληλο φωτιστικό για την εργασία σας. Η κατάλληλα επιλεγμένη επιτραπέζια λάμπα ή λάμπα εργασίας αποτρέπει την κόπωση των ματιών και τους συχνούς πονοκεφάλους.


Κάτι ακόμη

Επιλέγοντας μια επιτραπέζια λάμπα, μπορείτε να κινηθείτε ανάμεσα σε κλασσικούς τύπους ή να επιλέξετε μια λάμπα που θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη χάρη σε κάποιες απίθανες επιπρόσθετες λειτουργίες.

  • Ρυθμιζόμενη φωτεινότητα: Εάν θέλετε να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες σας, απλά πάρτε μια λάμπα με δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού της.
  • Φόρτιση: Εάν χρειάζεστε μια λάμπα σε ένα μέρος, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα κοντά σας, υπάρχουν λάμπες που λειτουργούν με μπαταρία, οι οποίες φορτίζονται κυρίως μέσω USB. Έτσι, μπορείτε να τις μεταφέρετε ελεύθερα όπου θέλετε.
  • Έξυπνος φωτισμός: Οι οπαδοί των έξυπνων σπιτιών θα εκτιμήσουν στο έπακρο τις έξυπνες λάμπες. Αυτές μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως με τη χρήση smartphone ή τηλεχειριστηρίου και έχετε την επιλογή να ρυθμίσετε σχεδόν τα πάντα σε αυτές. Να τις ενεργοποιείτε και να τις απενεργοποιείτε, να αλλάζετε το χρώμα ή την ένταση του φωτός και πολλά άλλα.
  • Σταθμός φόρτισης: Για πολλούς από εσάς, μια λάμπα που θα χρησιμεύει και ως σταθμός φόρτισης του τηλεφώνου σας στο γραφείο σας θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμη. Δεν θα χρειάζεται να σκέφτεστε συνεχώς μια πρίζα για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, αφού ο συγκεκριμένος τύπος θα σας λύσει τα χέρια.


Στυλ επίπλωσης

Η επιλογή φωτιστικών καλό είναι να γίνεται και ανάλογα με την επίπλωση του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας. Όλα πρέπει να φαίνονται όμορφα και ταιριαστά. Όπως και με άλλους τύπους φωτιστικών, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά στυλ λάμπας. Μπορούμε να αναφέρουμε αρκετά από αυτά. Οι vintage επιτραπέζιες λάμπες παραπέμπουν πολύ σε ένα στυλ ρετρό, αλλά είναι πιο μοντέρνες. Είναι ιδανικό όχι μόνο για τα σπίτια αλλά και για διάφορα κομψά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Το ρουστίκ στυλ εντυπωσιάζει με την ατμόσφαιρα της εξοχής που αποπνέει. Για όσους έχουν ένα μοντέρνο σπίτι, οι λάμπες σε σύγχρονο στυλ θα είναι άκρως χρήσιμες. Έχουν πολύ μοντέρνο και ενδιαφέρον σχεδιασμό. Οι βιομηχανικές λάμπες θα σας εκπλήξουν επίσης με την αντισυμβατική τους εμφάνιση. Αυτός ο τύπος λάμπας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχεδόν οποιοδήποτε είδος επίπλων έχετε στο σπίτι σας. Οι απλές γραμμές και οι πιο ψυχρές αποχρώσεις είναι χαρακτηριστικές για τις λάμπες Σκανδιναβικού τύπου. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη στυλ. Για παράδειγμα, οι κρυστάλλινες λάμπες ή οι λάμπες από βιτρό είναι πραγματικά διαμάντια.

 

Μην ξεχνάτε το υλικό

Το υλικό της λάμπας είναι επίσης πολύ σημαντικό. Μπορούμε να δούμε μερικά βασικά υλικά στις λάμπες. Πολύ ενδιαφέρον και δημοφιλές είναι το ξύλο. Αυτό το φυσικό υλικό χρησιμοποιείται για πολλούς τύπους φωτιστικών. Από τους Σκανδιναβικούς μέχρι τους μοντέρνους. Το φυσικό υλικό δίνει στο φωτιστικό μια πολύ ασυνήθιστη εμφάνιση. Ένα άλλο βασικό υλικό των φωτιστικών είναι το γυαλί. Διαφανές ή ματ. Θα φαίνεται πάντα ζεστό και ωραίο. Το σκυρόδεμα είναι ένα ασυνήθιστο υλικό που μπορεί να φαίνεται πιο τραχύ. Αλλά τα φωτιστικά με αυτό το υλικό είναι πολύ διαχρονικά και φαίνονται απόλυτα ευχάριστα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ύφασμα. Χάρη σε αυτό, το φως από τη λάμπα δεν θαμπώνει και λάμπει με μια απολαυστική ένταση. Πολύ δημοφιλές υλικό τέλος είναι και το πλαστικό. Θα το βρείτε κυρίως σε διάφορα κλασικά φωτιστικά.


Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i