Τι είναι οι ζώνες ασφαλείας σε ένα μπάνιο; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Τι είναι οι ζώνες ασφαλείας σε ένα μπάνιο;

Φώτα μπάνιου
ΖωήΖωή

Απάντηση:

Σε σημεία όπου συνυπάρχουν υγρασία και ηλεκτρισμός, πρέπει να είμαστε πάντοτε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Είναι γεγονός ότι σε κάθε μπάνιο υπάρχουν αυξημένα ποσοστά υγρασίας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Συνεπώς, κατά την αγορά ενός φωτιστικού μπάνιου, μη βασίζετε την επιλογή σας μόνο στο design, αλλά δώστε επίσης προσοχή στα υλικά κατασκευής. Τα φωτιστικά από μεταλλικά φύλλα θα οξειδωθούν μετά από λίγο καιρό και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να αποφύγετε τα φθηνά προϊόντα. Είναι πάντα προτιμότερο να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον εξειδικευμένο πωλητή, ο οποίος θα σας προτείνει προϊόντα που κατασκευάζονται από κράματα υψηλής ποιότητας, μοντέρνο γυαλί ή ανθεκτικό πλαστικό.


 
Ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, οι δυνητικά επικίνδυνοι χώροι ενός μπάνιου διαιρούνται στις ακόλουθες ζώνες:
 
 
Zώνη 0 
 
Περιλαμβάνει τον εσωτερικό χώρο μιας μπανιέρας ή ντουζιέρας με καμπίνα. Μια λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα προϊόντα με προδιαγραφές υποβρύχιου φωτισμού. Εδώ επιτρέπεται μόνο η χρήση συσκευών και φωτιστικών με εξαιρετικά χαμηλή τάση έως 12 V, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν μέσα στη μπανιέρα. Πρέπει όμως να διαθέτουν οπωσδήποτε βαθμό προστασίας τουλάχιστον IP X7.
 
 
Zώνη 1

Περιλαμβάνει τους τοίχους και το ταβάνι πάνω από μια μπανιέρα ή ντουζιέρα με καμπίνα, έως το σημείο όπου βρίσκεται η κεφαλή του καταιονητήρα (τηλέφωνο ντους) ή σε ύψος τουλάχιστον 225 εκατοστών από το δάπεδο. Τα φωτιστικά που θα χρησιμοποιηθούν εδώ πρέπει να διαθέτουν βαθμό προστασίας τουλάχιστον IPX5 (προστασία από ψεκασμούς νερού χαμηλής πίεσης). Στην εν λόγω ζώνη, επιτρέπεται επίσης η εγκατάσταση ορισμένων ηλεκτρικών συσκευών (θερμοσίφωνας, μπανιέρες εξοπλισμένες με σύστημα υδρομασάζ/τζακούζι, φωτιστικά κτλ).
 
 
Zώνη 2
 
Περιλαμβάνει τους τοίχους και το ταβάνι γύρω από τη ζώνη 1 έως και 3 μέτρα από το δάπεδο και 60 εκατοστά ως προς τον οριζόντιο άξονα. Τα φωτιστικά που θα χρησιμοποιηθούν εδώ πρέπει να διαθέτουν βαθμό προστασίας IPX4, συμπεριλαμβανομένων όλων των φωτιστικών που τοποθετούνται πάνω από τον νιπτήρα. Για παράδειγμα, φωτιστικά, εξαεριστήρες μπάνιου, θερμοσίφωνες, αντλίες λυμάτων για καταιονητήρες (ντους) και συσκευές για μπανιέρες εξοπλισμένες με σύστημα υδρομασάζ/τζακούζι μπορούν να εγκατασταθούν στη συγκεκριμένη ζώνη.
 
Zώνη 3 
 
Σε αυτή τη ζώνη, μπορούν να εγκατασταθούν πρίζες τάσης 230V με αυτόματη αποσύνδεση τροφοδοσίας ισχύος, οι οποίες διαθέτουν διάταξη προστασίας από ηλεκτροπληξία με ονομαστική ένταση εκφόρτισης που δεν υπερβαίνει τα 30 mA. Εδώ είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση κανονικών φωτιστικών με βαθμό προστασίας IP20.
 
 
Bezpečnostní zóny v koupelně

 

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα

Πνευματικά Δικαιώματα © 1990 – 2023 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.