Γιατί και πότε να βγάζετε τις συσκευές από την πρίζα; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Γιατί και πότε να βγάζετε τις συσκευές από την πρίζα;

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Στο σπίτι σας υπάρχουν αμέτρητες ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα και συνδέονται στην πρίζα. Πότε όμως είναι καλό να τις αποσυνδέετε αυτές από την πρίζα;

Σήμερα τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα για εμάς.  Πηγαίνετε και ανοίγετε την τηλεόραση με το τηλεχειριστήριο, απλά πατάμε το κουμπί στο φούρνο μικροκυμάτων και αυτός θερμαίνεται. Ο υπολογιστής λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού και πολλά άλλα τέτοια αμέτρητα πράγματα. Όλες αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές οι περισσότεροι από εμάς τις αφήνουμε στην πρίζα μονίμως. Φυσικά, είναι και το πιο βολικό.  Ωστόσο, η αποσύνδεσή τους θα σας εξοικονομούσε συχνά πολλά χρήματα.

Πότε να αποσυνδέετε τις συσκευές από την πρίζα;

Εάν πρόκειται να πάτε διακοπές ή κάπου όπου θα απουσιάζετε από το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλό να κάνετε μερικά πράγματα πριν φύγετε.  Δεδομένου ότι πιθανότατα θα διανύσετε μεγάλη απόσταση από το σπίτι, μάλλον δεν θα θέλατε να επιστρέψετε άσκοπα για κάτι που τυχόν έχετε αφήσει ανοιχτό.  Θα πρέπει πρώτα λοιπόν να σταματήσετε το νερό.



Το επόμενο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι να αποσυνδέσετε τουλάχιστον κάποιες από τις συσκευές σας από την πρίζα.  Εξάλλου, όταν δεν είστε στο σπίτι, όλα μπορούν να συμβούν και συχνά το να αφήνετε τα πάντα συνδεδεμένα στην πρίζα μόνο επιπλοκές προκαλεί.  Εκτός από το ότι είναι ασφαλέστερο, η εξοικονόμηση είναι και ένας άλλος λόγος.  Οι περισσότερες συσκευές παραμένουν σε κατάσταση αναμονής ακόμη και μετά την απενεργοποίησή τους.  Επομένως, η ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται συνεχώς, παρόλο που κανείς δεν τη χρησιμοποιεί .  Γιατί, λοιπόν, να πετάτε χρήματα από το παράθυρο χωρίς λόγο; Και αν είστε από εκείνους που θέλουν να εξοικονομούν χρήματα, είναι καλό να αποσυνδέετε ορισμένες συσκευές από την πρίζα όλο το χρόνο.

 


Ένα βραχυκύκλωμα ή μια μεγάλη καταιγίδα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή.  Η καταιγίδα είναι άλλος ένας λόγος για να αποσυνδέσετε αμέσως τις πρίζες. Και τι μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα αν δεν το κάνετε  Εάν ο κεραυνός χτυπήσει σε μικρή απόσταση από το σπίτι σας μια γραμμή ρεύματος ή μια τηλεφωνική γραμμή, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει τις συσκευές ακόμη και σε μεγάλη ακτίνα.



Θα πρέπει να αποσυνδέετε άμεσα ή σε τακτά διαστήματα, για παράδειγμα, την τηλεόραση από τις πρίζες.  Είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την κεραία ή τον αποκωδικοποιητή και όλα τα εξαρτήματά του από το δίκτυο.  Εάν δεν είναι απαραίτητο να έχετε τον λέβητα ή τον κλιματισμό σε λειτουργία, καλό είναι να απενεργοποιήσετε και αυτές τις δύο συσκευές.  Εξάλλου, η άσκοπη ψύξη του αέρα σε ολόκληρο το σπίτι για μια εβδομάδα, όταν κανείς δεν βρίσκεται σε αυτό, θα ήταν μια άσκοπη σπατάλη ενέργειας και χρημάτων.  Εάν καταφέρετε να αποψύξετε και να αδειάσετε το ψυγείο και την κατάψυξη, μπορείτε επίσης να τα απενεργοποιήσετε. Μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα ωραίο ποσό χρημάτων.  Εάν όχι, μην τα αποσυνδέσετε, διαφορετικά μπορεί να κινδυνεύσετε από πλημμύρα κατά την άφιξη.  Σόμπα, πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο.   Είναι επίσης καλή ιδέα να τα αποσυνδέσετε από την πρίζα.  Οι συσκευές κουζίνας αξίζει πάντα να αποσυνδέονται από την πρίζα.  Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη τέτοιες συσκευές.  Σκεφτείτε τις όλες και μην ξεχάσετε τίποτα.


Τι να αποσυνδέετε τακτικά 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ορισμένες συσκευές πρέπει απλώς να αποσυνδεθούν από την πρίζα για λόγους ανάγκης. Ωστόσο, υπάρχουν και συσκευές που δεν πρέπει ποτέ να μένουν στην πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.  Μπορούμε να ξεκινήσουμε με έναν ηλεκτρικό βραστήρα.  Οι νεότεροι τύποι διαθέτουν προστασία από υπερθέρμανση.  Ωστόσο, με τους παλαιότερους τύπους, μπορεί εύκολα να συμβεί να ξεχάσετε να τον κλείσετε και, αν το νερό είναι κάτω από το ελάχιστο όριο, ο βραστήρας υπερθερμαίνεται και στη συνέχεια μπορεί να λιώσει, προκαλώντας πυρκαγιά.



Ο φορτιστής που διατηρείτε συνδεδεμένο στην πρίζα καταναλώνει πάντα ενέργεια.  Όχι μόνο σας κοστίζει χρήματα, αλλά επίσης θερμαίνεται και μπορεί εύκολα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σημαντική ζημιά.  Όσον αφορά τον υπολογιστή, δεν είναι καλή ιδέα να τον έχετε συνέχεια ανοιχτό.  Ένας ενεργοποιημένος υπολογιστής καταναλώνει σημαντική ποσότητα ενέργειας και το γεγονός ότι είναι πάντα ενεργοποιημένος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.  Αν λοιπόν κάθεστε αρκετά συχνά στο λαπτοπ και δεν θέλετε να το ανοίγετε και να το κλείνετε συνέχεια, μάθετε τουλάχιστον να το βάζετε για ύπνο σωστά.  Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα σε σύγκριση με έναν κλασσικό ενεργοποιημένο υπολογιστή.

Επιπλέον, αν γνωρίζετε ότι χρησιμοποιείτε σπάνια κάποιες συσκευές, απενεργοποιήστε τις . Ακόμα κι έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε ένα χρόνο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα για όμορφες διακοπές.


Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i