Μεγιστοποιήστε τα οφέλη των φωτοβολταϊκών σας πάνελ | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Μεγιστοποιήστε τα οφέλη των φωτοβολταϊκών σας πάνελ

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Η απόδοση, το μέγεθος και ο αριθμός των ηλιακών συλλεκτών ενός οικιακού φωτοβολταϊκού σταθμού έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πόση από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορέσει να καλύψει.

Σε προηγούμενα άρθρα μας για τα φωτοβολταϊκά, έχουμε εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ μονοκρυσταλλικών και πολυκρυσταλλικών τύπων ηλιακών συλλεκτών και έχουμε μιλήσει λεπτομερώς για τις επιλογές τοποθέτησης τους. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε πιο σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αγορά φωτοβολταϊκών πλαισίων. Θα μιλήσουμε για την απόδοσή τους, το μέγεθος και τον αριθμό τους.


Απόδοση των φωτοβολταϊκών πάνελ

Η απόδοση των φωτοβολταϊκών εξαρτάται από πολλαπλές συνθήκες, μία από τις οποίες είναι ο ήλιος. Εάν έχει ηλιοφάνεια, υπολογίζεται ότι προσπίπτει στην επιφάνεια της γης περίπου 1kW ηλιακής ενέργειας ανά τετραγωνικό μέτρο στις δικές μας γεωγραφικές συνθήκες. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να μετατρέψουν περίπου το 17% αυτής της ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια. Η απόδοση αυτή μετριέται σε μονάδες wattpeak (Wp) και δείχνει πόση ισχύ παράγει το πάνελ αν φωτίζεται πλήρως από τις ακτίνες του ήλιου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Για να σας δώσουμε μια ιδέα: τρεις έως τέσσερις ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να παράγουν περίπου 1MWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο. Ωστόσο, η τρέχουσα απόδοση επηρεάζεται ιδιαίτερα σημαντικά από δύο παράγοντες:

Η ηλιοφάνεια - με χαμηλότερο ποσοστό ηλιοφάνειας, μειώνεται και το παραγόμενο ρεύμα. Με μεγάλη συννεφιά, η απόδοση του πάνελ μπορεί να μειωθεί έως και 95% σε σύγκριση με τις ιδανικές συνθήκες. Ο βαθμός ηλιοφάνειας ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές, αλλά και το γεωγραφικό πλάτος. Έτσι, για παράδειγμα, θα δούμε καλύτερες συνθήκες στα νότια και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης και χειρότερες στη Σκανδιναβία.

Θερμοκρασία - α η υψηλότερη θερμοκρασία δεν ισοδυναμεί αυτόματα με υψηλότερη απόδοση των φωτοβολταικών πάνελ. Η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου 25 βαθμοί Κελσίου. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, όταν η θερμοκρασία φτάνει έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου, η απόδοση των φωτοβολταϊκών πέφτει έως και 20%. Πρέπει επίσης να περιμένετε χαμηλότερη απόδοση κατά τους χειμερινούς μήνες.



Μέγεθος ηλιακών συλλεκτών

Στην προσφορά μας, θα βρείτε φωτοβολταϊκά πάνελ διαφόρων μεγεθών. Τα πιο συνηθισμένα έχουν 170 έως 230 εκατοστά σε ύψος, 100 έως 115 εκατοστά σε μήκος και περίπου 3 έως 4 εκατοστά σε πλάτος. Έτσι, η τυπική επιφάνεια ενός κανονικού πάνελ είναι μεταξύ 170 και 265 τετραγωνικών εκατοστών. Οι διαφορές στην απόδοση των ηλιακών συλλεκτών με διαφορά δεκάδων εκατοστών στη συνολική επιφάνεια κυμαίνονται σε μονάδες της τάξης του ποσοστού. Η απόδοση είναι περίπου 17% για τα μικρότερα και 21% για τα μεγαλύτερα. Όσον αφορά την εγκατάσταση και τη φόρτιση της στέγης, λάβετε υπόψη ότι τα ηλιακά πάνελ δεν είναι ελαφριά, αφού το μέσο βάρος τους κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 κιλών.

Αριθμός φωτοβολταϊκών πάνελ

Ο συνολικός αριθμός των φωτοβολταϊκών πάνελ που θα αγοράσετε θα πρέπει να επηρεαστεί κυρίως από δύο παραμέτρους: τους χώρους που έχετε στη διάθεσή σας και την επιθυμητή απόδοση ολόκληρου του φωτοβολταϊκού σας συστήματος. Υπάρχει, βέβαια, ένας απλός κανόνας: όσο περισσότερα πάνελ εγκαταστήσετε, τόσο μεγαλύτερη απόδοση μπορείτε να περιμένετε. Ένα φωτοβολταϊκό πάνελ μπορεί να παράγει περίπου 250 έως 450 κιλοβατώρες ενέργειας ετησίως. Από μόνο του, μπορεί να καλύψει την ετήσια κατανάλωση ενός ψυγείου και ενός πλυντηρίου πιάτων που εξοικονομεί ενέργεια.




Υπολογισμός της κατά προσέγγιση ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ

Θεωρώντας μια μέση ετήσια παραγωγή ηλιακών συλλεκτών 300 Wp, υπολογίζουμε απλά την απόδοση ολόκληρου του συστήματος σε ένα έτος, ανάλογα με τον αριθμό των κυψελών:

αριθμός πλαισίων

ετήσια παραγωγή του συστήματος

1

300 Wp, 0,3 MWh

3

900 Wp, 0,9 MWh

6

1 800 Wp, 1,8 MWh

9

2 700 Wp, 2,7 MWh

12

3 600 Wp, 3,6 MWh

15

4 500 Wp, 4,5 MWh

20

6 000 Wp, 6 MWh


Μέγιστη απόδοση χωρίς την ανάγκη για άδεια χρήσης

Με την αγορά μεγαλύτερου αριθμού πάνελ, το σπίτι σας θα προσεγγίσει σημαντικά την ενεργειακή αυτάρκεια, ιδίως μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου, όταν οι συνθήκες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι οι καλύτερες. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη σας ότι η ισχύς εξόδου ενός φωτοβολταϊκού σταθμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 000 Wp, ή 10 kWp. Η τιμή αυτή ισοδυναμεί με περίπου 33 φωτοβολταϊκά πάνελ. Μέχρι αυτό το όριο, ο ιδιοκτήτης δεν υπόκειται στην υποχρέωση κατοχής άδειας για τη λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, για το ίδιο όριο (10 kWp), ισχύει η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπολογίστε και εξετάστε την πώληση στο δίκτυο διανομής

Όταν εξετάζετε την απόδοση, το μέγεθος και τον αριθμό των φωτοβολταικών πάνελ, σας συνιστούμε επίσης να εξετάσετε τα καταγεγραμμένα αρχεία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των τελευταίων ετών. Επίσης, σκεφτείτε αν θέλετε να πωλήσετε μέρος της ηλιακής σας ενέργειας στο δίκτυο διανομής. Με τη βοήθεια του πίνακα λίγες γραμμές πιο πάνω, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο μέρος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του σπιτιού σας μπορούν να καλύψουν τα φωτοβολταϊκά.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i