Φωτισμός LED - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Φωτισμός LED - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νέα και ανακοινώσεις

Zoe

Σίγουρα έχετε ακούσει σχετικά με αυτό το θέμα. Ίσως μάλιστα σκέφτεστε να αποκτήσετε κι εσείς ένα. Διστάζετε ακόμα ή δεν έχετε αρκετές πληροφορίες; Γι' αυτό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε ένα συνοπτικό άρθρο για τον φωτισμό LED που θα σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα σχετικά με αυτόν.

Γιατί ο φωτισμός LED;


Όταν ταξιδεύουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα, συναντάμε τέσσερις βασικούς αναπτυξιακούς τύπους πηγών φωτός. Από τις κλασικές (βολφραμίου) μέχρι τις αλογόνες, τις οικονομικές και τις LED (Light Emitting Diod). Και η χρονική ακολουθία που κορυφώνεται το 1962 με την εφεύρεση των φωτιστικών LED μας αποκαλύπτει επίσης τα τεχνολογικά άλματα και τα σχετικά πλεονεκτήματα των αναφερόμενων πηγών φωτός.


8 βασικά πλεονεκτήματα του φωτισμού LED

 ,

Υπάρχουν 2 βασικά πλεονεκτήματα της αγοράς φωτιστικών LED. Το πρώτο είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία, σε σύγκριση με έναν κλασικό λαμπτήρα, επιτυγχάνει εξοικονόμηση έως και 90%. Ούτε καν οι λαμπτήρες αλογόνου δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς με τεχνολογία LED, αφού είναι τρεις φορές ακριβότεροι. Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, ο φωτισμός LED φέρνει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην οποία ξεπερνά τους άλλους τύπους κατά 25.000 ώρες φωτισμού. Και επιπλέον: Η διάρκεια ζωής της πηγής LED δεν μειώνεται από τη συχνή ενεργοποίηση ή απενεργοποίησή της. Τελικά, η χαμηλή κατανάλωση και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φωτισμού LED τον καθιστούν οικονομικά συμφέρουσα, καθώς και τα δύο πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν το υψηλότερο κόστος του με την πάροδο του χρόνου. Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων δεν τελειώνει καν εδώ. Άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Χαμηλή θερμοκρασία, χάρη στην οποία δεν υπάρχει υπερθέρμανση.
  • Πλήρης ισχύς, η οποία επιτυγχάνεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση.
  • Υψηλή ανθεκτικότητα ιδανικό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους,
  • Ασφαλής λειτουργία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
  • Οικολογικό όφελος που εγγυάται την απουσία βλαβερών ουσιών και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.


Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό LED


Κυρίως, πρέπει να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και την απαιτούμενη λειτουργικότητα. Θέλετε φώτα εξωτερικού χώρου; Τότε θα πρέπει να εξετάσετε έναν σημαντικό δείκτη. Αυτός είναι η τιμή προστασίας IP, η οποία θα σας δείξει το βαθμό προστασίας της πηγής από εξωτερικές επιδράσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κυρίως οι καιρικές συνθήκες. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο υψηλότερος είναι ο βαθμός προστασίας. Μην ξεχνάτε όμως ότι μπορεί να "βρέξει" και μέσα στο εσωτερικό. Ως εκ τούτου, ένα φωτιστικό με υψηλότερο βαθμό προστασίας IP θα είναι επίσης κατάλληλο, για παράδειγμα, στο μπάνιο ή την κουζίνα. Οπουδήποτε υπάρχει νερό. Για όλους τους τύπους φωτιστικών καθώς και για τους λαμπτήρες, η φωτεινότητα (ένταση) καιχρώμα φωτός (χρωματικότητα) είναι επίσης πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντός του. Τέλος, είναι απαραίτητο να αναφερθεί η σημασία του σχεδιασμού και του συνολικού σκηνικού του φωτισμού στο σπίτι. Και αφού γνωρίζετε ήδη σε τι πρέπει να εστιάσετε κατά την επιλογή, μπορούμε να προχωρήσουμε σε τολμηρές επιλογές.


Σαλόνι και υπνοδωμάτιο

Περνάμε πολύ χρόνο στο σαλόνι, οπότε δεν πρέπει να υποτιμούμε την επιλογή των φωτιστικών LED. Τα βασικά είναι φωτιστικά οροφής, chandeliers, ή spotlights, ιδανικά σε αποχρώσεις του ζεστού λευκού χρώματος, ώστε να μην λάμπουν πολύ έντονα. Μια πραγματικά τέλεια εμπειρία ακρόασης ή παρακολούθησης τηλεόρασης θα σας φέρει στη συνέχεια η ευρεία ποικιλία ταινιών LED. Ωστόσο, υπάρχουν βραδιές που απλά θέλουμε να χαλαρώσουμε. Οι μικρές λάμπες θα σας δώσουν τη σκοτεινιά στη γωνία του δωματίου ή μια ευπρόσδεκτη πηγή φωτός για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Εκτός από το σαλόνι, η απαλή κίτρινη απόχρωση του ζεστού λευκού χρώματος του φωτιστικού οροφής είναι επίσης μια κατάλληλη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα. Το φωτιστικό οροφής εδώ είναι, και πάλι, η βάση του φωτισμού του δωματίου. Όπως και στο σαλόνι, μπορείτε να το συμπληρώσετε με ένα μικρό φωτιστικό για να συνοδεύετε τις στιγμές σας κατά την ανάγνωση του βιβλίου.


Κουζίνα

Όπως και στο σαλόνι, ένα φωτιστικό οροφής αποτελεί τη βάση του φωτισμού στην κουζίνα. Θα σας παρέχει φωτισμό για λιγότερο απαιτητικές δραστηριότητες. Αν έχετε χαμηλότερα ταβάνια, μπορείτε να επιλέξετε επιφανειακά φωτιστικά, ενώ αν έχετε υψηλότερα ταβάνια, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε έναν πολυέλαιο με ρυθμιζόμενο ύψος. Η κουζίνα όμως είναι ένα δωμάτιο που χρειάζεται μια ακόμη πιο έντονη πηγή φωτισμού. Τα Spotlights ή τα εντοιχιζόμενα φώτα LED παρέχουν φωτισμό σε ράφια και κόγχες, ενώ για τον φωτισμό του πάγκου της κουζίνας προτείνουμε τα LED strips που φωτίζουν ομοιόμορφα τον επιθυμητό χώρο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αποχρώσεις του λευκού της ημέρας είναι κατάλληλες.


Μπάνιο

Να είστε ασφαλείς και να βλέπετε τον εαυτό σας καλά. Αυτές είναι οι δύο βασικές παράμετροι που πρέπει να έχουν τα φωτιστικά μπάνιου. Η πρώτη θα εξασφαλιστεί από τα φώτα LED με υψηλότερο βαθμό προστασίας IP, που προστατεύει από ζημιές στο νερό ή τον υγρό αέρα. Κατά τη διάρκεια του ντους και του μακιγιάζ στον καθρέφτη, το λευκό φως της ημέρας είναι υπεραρκετό. Τόσο για το φωτιστικό οροφής όσο και για εκείνο που συνδέεται με τον καθρέφτη του μπάνιου.


Παιδικό δωμάτιο και γραφείο 

Ο συνδυασμός του ζεστού λευκού ή του λευκού χρώματος της ημέρας είναι ιδανικός για ένα παιδικό δωμάτιο και ένα γραφείο. Και αυτό οφείλεται στην πολυχρηστικότητά τους. Και στα δύο δωμάτια απαιτείται επίσης ένας συνδυασμός από φωτιστικό οροφής με ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό. Στο παιδικό δωμάτιο, ας μην ξεχνάμε τα παιχνιδιάρικα στοιχεία ή ένα φωτιστικό κομοδίνου.


Διάδρομοι, σκάλες, γκαράζ και υπόγεια

Οροφή, τοίχος, προβολείς LED. Αλλά και φώτα με αισθητήρα. Για φώτα LED για διαδρόμους, σκάλες, γκαράζ ή υπόγειους χώρους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ψυχρή λευκή απόχρωση φωτός για να βελτιώσετε τον προσανατολισμό σας στο χώρο λόγω της έντασής της.


Εξωτερικοί χώροι

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα διαθέτει πολλούς τύπους φώτων LED για εξωτερικούς χώρους. Κατά την επιλογή τους, εξετάστε το βαθμό προστασίας IP που αναφέρεται στην αντοχή του φωτός κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών. Μπορείτε να τοποθετήσετε ορισμένα από τα LED εξωτερικά φωτιστικά τοίχου στην εξώπορτα, είτε με αισθητήρα είτε με κλασικό διακόπτη. Μια δημοφιλής επιλογή για τον κήπο σας θα είναι μια ποικιλία προβολέων LED. Και μην ξεχνάτε τα εξωτερικά φωτιστικά LED στον κήπο ή κοντά στην πισίνα. Η βεράντα ή το υπαίθριο καθιστικό με κιόσκι φωτίζεται τέλεια με κρεμαστά φωτιστικά LED.


Μια τελευταία συμβουλή: εξοικονόμηση 

Ο φωτισμός LED θα σας βοηθήσει με την εξοικονόμηση ακόμη περισσότερης ενέργειας και χρημάτων, αν επιλέξετε τον σωστό τύπο. Ο πρώτος είναι ο φωτισμός LED με αισθητήρα. Θα σας εξασφαλίσει εξοικονόμηση χρημάτων απλώς και μόνο επειδή δεν λάμπει ποτέ άσκοπα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η άνεσή σας. Ο αισθητήρας ανάβει το φως όταν ανιχνεύει την κίνηση και στη συνέχεια σβήνει ξανά αφού διαπιστώσει ότι έχετε φύγει από την εμβέλεια της πηγής. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο από το να ψάχνετε για τον διακόπτη του φωτός. Άλλες οικονομικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρόνο είναι οι έξυπνες λάμπες. Εκτός του ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια καθώς χαμηλώνουν, το πλεονέκτημά τους είναι ο αυτοματισμός. Δεν θα βρεθείτε ποτέ σε κατάσταση που ξεχνάτε να σβήσετε τα φώτα όταν φεύγετε από το σπίτι. Επειδή μπορούν να σβήνουν μόνα τους. Αν ψάχνετε για τις τελευταίες τάσεις, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον υψηλής απόδοσης φωτισμό. Χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, τα απόβλητα υλικών και την κατανάλωση ενέργειας. Ο υπερ-αποδοτικός φωτισμός φτάνει σε μια ελάχιστα πιστευτή διάρκεια ζωής έως και 50.000 ώρες (που ισοδυναμεί με 50 χρόνια).

Autor článku:

Zoe Překlady_externisti

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i