Πώς να βρείτε το σωστό φωτιστικό εσωτερικού χώρου | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Πώς να βρείτε το σωστό φωτιστικό εσωτερικού χώρου

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Είτε έχετε ένα μεγάλο σπίτι , είτε ένα μικρότερο διαμέρισμα, ο φωτισμός αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό κάθε σπιτιού. Ωστόσο, κατά την επιλογή, είναι πάντα σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθούν και πού θα θέλετε να τοποθετήσετε τα επιμέρους φωτιστικά.

Η σωστή επιλογή πάνω απ' όλα

Κόπωση, πονοκέφαλος ή πόνος στα μάτια. Δεν φαντάζεστε πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο λάθος φωτισμός. Μπορεί όμως να σας προκαλέσει και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Πιθανότατα δεν σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ότι ένα φως ευθύνεται για κάποια από τα προβλήματα υγείας σας. Θα εκπλαγείτε ωστόσο, από την μεγάλη διαφορά που θα νιώσετε τοποθετώντας ένα σωστό φωτισμό στον χώρο σας. Επιλέγοντας σωστά φώτα, θα νιώσουμε αμέσως ένα αίσθημα ευεξίας. Ο ιδανικός φωτισμός για εμάς, δεν θα μας προκαλεί πονοκεφάλους, κόπωση και εξάντληση. Αν όλα είναι όπως πρέπει να είναι, ο φωτισμός θα έχει θετική επίδραση πάνω μας και θα νιώθουμε καλύτερα όλη την ημέρα.

 


Έτσι, αν θέλετε να επιλέξετε το σωστό φως, πρέπει να σκεφτείτε ορισμένες παραμέτρους. Πολύ σημαντικό είναι το μέγεθος του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Αν έχετε ένα μικρό χώρο, θα πρέπει να επιλέξετε, για παράδειγμα, διάφορα φωτιστικά τοίχου, αντί για μεγάλα φωτιστικά δαπέδου, που θα έκαναν το χώρο σας να φαίνεται ακόμη μικρότερος. Αντίθετα, εάν έχετε έναν μεγαλύτερο χώρο, μπορείτε να ξεδιπλώσετε τη φαντασία σας και να επιλέξετε ένα μεγάλο επιδαπέδιο ή κρεμαστό φωτιστικό. Το ύψος των ταβανιών παίζουν επίσης τον ρόλο τους. Για ψηλά ταβάνια, μη διστάσετε να επιλέξετε έναν πολυέλαιο, ένα πολύφωτο ή ένα κρεμαστό φωτιστικό, ενώ για χαμηλά ταβάνια, επιλέξτε αντ' αυτού φωτιστικά οροφής ή όμορφα φωτιστικά σποτάκια.

 


Κατά την επιλογή ενός φωτιστικού, είναι επίσης πολύ σημαντικό να σκεφτείτε το σκοπό που θέλετε να επιτελεί. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε στο γραφείο σας, πρέπει να επιλέξετε μια κατάλληλη λάμπα και κυρίως έναν κατάλληλο λαμπτήρα, που δεν θα σας κουράζει και θα σας παρέχει τον απαραίτητο φωτισμό για να διαβάζετε, να γράφετε ή για να ασκείτε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Το κάθε δωμάτιο χρειάζεται κάτι το ξεχωριστό

Ανεξάρτητα από το δωμάτιο για το οποίο επιλέγετε το φωτιστικό, πρέπει πάντα να το μελετάτε προσεκτικά. Κάθε δωμάτιο έχει ανάγκη από κάτι ιδιαίτερο. Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό φωτιστικό - άρα κάποιος πολυέλαιος, ένα πολύφωτο ή κάποιο φωτιστικό οροφής, αλλά και μια λειτουργική λάμπα για το κομοδίνο σας. Οι λάμπες στο υπνοδωμάτιο πρέπει να έχουν ένα ζεστό χρώμα για να σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα.



Στο μπάνιο απαιτούνται επίσης διαφορετικοί τύποι φωτιστικών σωμάτων. Και πάλι, μην ξεχνάτε το κεντρικό φωτιστικό και στη συνέχεια τον φωτισμό του καθρέφτη ή ένα φωτιστικό για το ντους σας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το σημείο του μπάνιου, πρέπει να τσεκάρετε ότι το φωτιστικό που θα επιλέξετε θα διαθέτει υψηλότερη προστασία IP από ό,τι τα φωτιστικά σε άλλα δωμάτια.

Για την κουζίνα, επιλέξτε φωτιστικά για τον πάγκο - μια καλή πρόταση είναι τα διάφορα φωτιστικά φθορίου ή ταινίες LED. Πολύφωτα ή φωτιστικά τοίχου είναι επίσης απαραίτητα.


Κατάλληλοι λαμπτήρες

Αυτές τις ημέρες, η προσφορά σε λαμπτήρες είναι πολύ μεγάλη. Φυσικά, οι πιο δημοφιλείς είναι αυτοί που θα σας κρατήσουν πολύ καιρό και η λειτουργία τους δεν κοστίζει τόσο πολύ. Αυτοί είναι οι λαμπτήρες LED. Σε σύγκριση με τους κλασικούς λαμπτήρες, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και το κόστος λειτουργίας είναι επίσης πολύ χαμηλό. Οι κλασικοί λαμπτήρες πωλούνται όλο και λιγότερο. Τοποθετούνται κυρίως σε χώρους, όπου δεν χρειάζεται να φωτίζετε τόσο συχνά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες αλογόνου, οι οποίοι εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με τους κλασικούς λαμπτήρες. Είναι κατάλληλοι σε χώρους, όπου θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στο φωτισμό σας ή για φωτισμό γραφείου. Μια άλλη επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας είναι ένας λαμπτήρας εξοικονόμησης ενέργειας. Στην περίπτωση που έχετε μια λάμπα όπου ο λαμπτήρας παίζει σημαντικό ρόλο, τότε ένας λαμπτήρας σε vintage στυλ θα ταιριάξει απόλυτα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι λαμπτήρες φθορίου. Αυτοί, ως μία από τις πιο αποδοτικές πηγές φωτός, παράγουν την ίδια ποσότητα φωτός σε σύγκριση με έναν κανονικό λαμπτήρα χρησιμοποιώντας λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Οι λαμπτήρες φθορισμού αποτελούν κατάλληλη πηγή φωτός σε σπίτια όπου δίνεται έμφαση στη βέλτιστη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, στο ζωντανό και έντονο φωτισμό και στη μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς μείωση της φωτεινής ροής.

Εκτός από τους λαμπτήρες LED, οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Με αυτούς, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και την ένταση του φωτός και να τους ελέγχετε με ένα τηλεχειριστήριο.


Το χρώμα του λαμπτήρα είναι επίσης σημαντικό

Τα ζεστά χρώματα, τα οποία βλέπουμε στους κλασικούς λαμπτήρες, δημιουργούν μια ζεστή και ευχάριστη διάθεση. Έτσι, είναι ιδανικοί για δωμάτια που θέλετε να χαλαρώνετε και να ξεκουράζεστε. Σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι, θα βρουν την τέλεια χρήση τους.

Ο φωτισμός με ουδέτερο φως θεωρείται ότι μιμείται το φως της ημέρας. Αυτός ο φωτισμός είναι ιδανικός για μοντέρνο καθαρό εσωτερικό design ή για παράδειγμα στο μπάνιο και την κουζίνα.

Ο ψυχρός φωτισμόςσυνίσταται για τη δουλειά. Σε χώρους και δωμάτια που χρειάζεται να συγκεντρωθούμε και όπου η απόδοσή μας πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Τέτοιο φως ξυπνάει το σώμα μας και μας βοηθάει να διατηρήσουμε την προσοχή μας. Θα πρέπει όμως να το αποφεύγουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον ύπνο.



Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για κάτι, είμαστε πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με οτιδήποτε!

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i