Πώς να απορρίψετε συγκεκριμένους τύπους λαμπτήρων; | Fotisti kosmos
Το νέο σύστημα αποθεμάτων λειτουργεί ήδη με επιτυχία και αποστέλλουμε και πάλι με την ταχύτητα που είχατε συνηθίσει. Ζητούμε συγγνώμη για την προηγούμενη καθυστέρηση. Περισσότερα εδώ.
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Πώς να απορρίψετε συγκεκριμένους τύπους λαμπτήρων;

Κέντρο συμβουλευτικής
ΖωήΖωή

Απάντηση:

Κάθε τύπος λαμπτήρα χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία, επομένως περιέχει διαφορετικές χημικές ενώσεις. Τα παραπάνω θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όταν φτάσει η στιγμή να τους πετάξετε στα σκουπίδια.

Μήπως έχετε καμένους λαμπτήρες και αναρωτιέστε ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος απόρριψής τους; Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας περιγράψουμε αναλυτικά πώς πρέπει να μεταχειρίζεστε συγκεκριμένες φωτεινές πηγές και θα σας δώσουμε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σπάσει κάποιος λαμπτήρας φθορίου. 

 
Απορρίψτε τυπικούς λαμπτήρες και λαμπτήρες αλογόνου στον κάδο απορριμμάτων
 
Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε ευρεία γκάμα φωτεινών πηγών, όπως τυπικούς λαμπτήρες, λαμπτήρες αλογόνου, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και λαμπτήρες LED. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην τιμή του εκάστοτε λαμπτήρα έχει ήδη προστεθεί το τέλος ανακύκλωσης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμελήσετε το θέμα της απόρριψής τους, αφού ορισμένοι τύποι λαμπτήρων πρέπει να καταλήγουν σε ειδικούς κάδους σκουπιδιών. Πώς γίνεται λοιπόν σωστά η εν λόγω διαδικασία;
 
Η απόρριψη τυπικών λαμπτήρων, λαμπτήρων με ανακλαστήρα και λαμπτήρων αλογόνου είναι εύκολη υπόθεση διότι μπορείτε απλά να τους πετάξετε στα ανάμεικτα απόβλητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόρριψή τους πραγματοποιείται σε οικιακούς ή δημόσιους κάδους σκουπιδιών.
 
 
Οι λαμπτήρες φθορίου και LED πρέπει να καταλήγουν σε σημεία συλλογής ή καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών
 
Με άλλους τύπους φωτεινών πηγών, οφείλετε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λυχνίες κενού, λαμπτήρες LED, γραμμικοί και συμπαγείς σωλήνες φθορίου, καθώς επίσης οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, πρέπει να παραδίδονται σε σημεία συλλογής στα πλαίσια της διαδικασίας επιστροφής τους για ανακύκλωση. Ο λόγος είναι ότι οι λαμπτήρες LED διαθέτουν ηλεκτρονικά μέρη και οι σωλήνες φθορίου περιέχουν μικρή ποσότητα υδραργύρου (περίπου 3-5 mg). Ο υδράργυρος, ως γνωστόν, είναι τοξική ουσία η οποία σε υψηλότερη συγκέντρωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον, όπως επίσης και στην υγεία του ανθρώπου. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, ακόμα ένας λόγος είναι ότι με την ανακύκλωση εξασφαλίζεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε εξοικονόμηση φυσικών πόρων και πρώτων υλών. 
 

 
Επομένως, μην απορρίπτετε φωτεινές πηγές εξοικονόμησης ενέργειας στους κανονικούς κάδους σκουπιδιών. Να θυμάστε πάντα ότι μπορείτε είτε να τους επιστρέψετε σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών όταν αγοράζετε καινούριους λαμπτήρες, είτε να τους παραδώσετε σε κάποιο ειδικό σημείο συλλογής.
 
 
Συμβουλές σε περίπτωση σπασμένου σωλήνα φθορίου
 
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι γραμμικοί και συμπαγείς σωλήνες φθορίου περιέχουν μικρή ποσότητα υδραργύρου, οπότε σε περίπτωση που κάποιος σωλήνας φθορίου σπάσει, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
  • αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με τα σπασμένα κομμάτια
  • αερίστε καλά το δωμάτιο και μην αναπνέετε τυχόν αέρια που απελευθερώθηκαν
  • συγκεντρώστε όλα τα σπασμένα κομμάτια χρησιμοποιώντας χαρτόνι ή κάποιο άλλο εργαλείο και απορρίψτε τα μαζί με τον υπόλοιπο σωλήνα
  • βάλτε όλα τα κομμάτια σε αεροστεγή συσκευασία και παραδώστε τα στο ειδικό σημείο συλλογής.
 
 
 
 
 
 

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1990 – 2022 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.