Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πολύφωτο κουζίνας; | Fotisti kosmos

Δωρεάν αποστολή πάνω από 70 €

60 ημέρες πολιτική επιστροφής

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

+30 2311320445

Σύνδεση / Εγγραφή

0

0,00

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Αγοράστε περισσότερα για #τιμή# και θα έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ."

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πολύφωτο κουζίνας;

Ζωή

Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Κουζίνα και τραπεζαρία

Στις μέρες μας, η γκάμα των πολύφωτων για κουζίνες είναι απλά τεράστια. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύφωτο σε φυσικό στυλ που να είναι φτιαγμένο από καλάμι rattan ή κάποιο με μοντέρνο design από μέταλλο και γυαλί.

Χρειάζεστε ένα καλαίσθητο και ταυτόχρονα πρακτικό φωτιστικό κουζίνας; Στις μέρες μας, υπάρχει τεράστια γκάμα προϊόντων στην αγορά, οπότε αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές. Δώστε προτεραιότητα στον κατάλληλο φωτισμό του πάγκου (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό φωτισμό για κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας;) και έπειτα κάντε έρευνα αγοράς για φωτιστικά οροφής ή πολύφωτα.

 
Ένα πολύφωτο με ρυθμιζόμενο ύψος είναι η ιδανική επιλογή
 
Εάν έχετε μικρή κουζίνα με χαμηλό ταβάνι, συνιστούμε να επιλέξετε ένα σταθερό φωτιστικό, το οποίο τοποθετείται στην οροφή και δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος. Ωστόσο, οι περισσότερες κουζίνες είναι πλέον αρκετά ευρύχωρες και διαθέτουν ψηλά ή κανονικού ύψους ταβάνια. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η πλειονότητα των ανθρώπων επιλέγουν να αγοράσουν ένα πολύφωτο για την κουζίνα τους. Τα πολύφωτα συχνά συνδυάζονται με κρεμαστά φωτιστικά οροφής ή με φωτιστικά οροφής ή με επιτοίχια φωτιστικά. Φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από το σχήμα και το μέγεθος της κάθε κουζίνας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σημεία που να παραμένουν σκοτεινά το βράδυ.
 
 
 
 
Έχουμε ήδη αναφερθεί στα πολύφωτα κουζίνας, τα οποία συνήθως τοποθετούνται πάνω από το τραπέζι φαγητού. Σας συνιστούμε λοιπόν να επιλέξετε είτε ένα πτυσσόμενο πολύφωτο, είτε ένα πολύφωτο ρυθμιζόμενου ύψους (όπου να είναι εφικτή η ρύθμιση της αλυσίδας ανάρτησης καθ' ύψος). Ειδικά τα πτυσσόμενα πολύφωτα, σας δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης στο επιθυμητό ύψος. Σε γενικές γραμμές, ένα πολύφωτο θα πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από τα μάτια του ατόμου που κάθεται, περίπου 60 εκατοστά ύψος από την επιφάνεια του τραπεζιού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ο λαμπτήρας δεν προεξέχει από το αμπαζούρ, διότι σε αυτή την περίπτωση το φως που εκπέμπει θα τυφλώνει όποιον κάθεται στο τραπέζι.
 
 
 

Ένα πολύφωτο πάνω από το τραπέζι φαγητού και το μπαρ

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του εκάστοτε πολύφωτου κουζίνας, η επιλογή εξαρτάται εξ' ολοκλήρου από το προσωπικό σας γούστο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας ότι το φωτιστικό θα πρέπει να ταιριάζει με τον εσωτερικό σας χώρο και ιδιαίτερα εάν μιλάμε για κουζίνες που συνδέονται με το καθιστικό. Να θυμάστε ότι μερικές φορές όσα λιγότερα, τόσο καλύτερα. Εάν η κουζίνα σας είναι επιπλωμένη σε στυλ ρουστίκ (στις περισσότερες περιπτώσεις σκουρόχρωμα ξύλινα έπιπλα) προτιμήστε φυσικά υλικά όπως πολύφωτα rattan ή πολύφωτα βιτρώ Tiffany. Για πιο μοντέρνες κουζίνες, συνιστούμε να επιλέξετε μοντέρνα κρεμαστά πολύφωτα, τα οποία φτιάχνονται συνήθως από γυαλί και μέταλλο. Εάν προτιμάτε αντικέ εμφάνιση με μια δόση πολυτέλειας, μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα ρουστίκ και τα κρυστάλλινα πολύφωτα.
 
  

 
 
Ένα πολύφωτο κουζίνας δεν προορίζεται μόνο για πάνω από το τραπέζι φαγητού, αλλά αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για πάγκους μπαρ. Οι συγκεκριμένοι πάγκοι είναι συνήθως μεγάλου μήκους και γι' αυτό τον λόγο, η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι τα κρεμαστά πολύφωτα, τα οποία αποτελούνται από αρκετά φώτα τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  
Και για το τέλος κρατήσαμε άλλη μία συμβουλή: Εάν δεν είστε εντελώς σίγουροι για το πώς να συνδυάσετε σωστά όλα τα φωτιστικά, ειδικά εάν θέλετε η κουζίνα να ταιριάζει με το καθιστικό σας (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα φωτιστικά καθιστικού στο άρθρο Πώς να επιλέξετε ένα φωτιστικό για καθιστικό), σας προτείνουμε να αγοράσετε φωτιστικά από την ίδια συλλογή.

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα