Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό φωτισμό για κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό φωτισμό για κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας;

Φωτισμός κουζίνας
ΖωήΖωή

Απάντηση:

Χωρίς αμφιβολία, είναι απαραίτητο να βλέπετε καλά ενώ μαγειρεύετε. Για τον σωστό φωτισμό της περιοχής κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας, συνιστούμε φωτιστικά φθορίου και ταινίες LED.

Στις μέρες μας, η κουζίνα είναι το επίκεντρο ολόκληρου του σπιτιού ή του διαμερίσματος, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για τον σωστό φωτισμό του χώρου. Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα δωμάτια, ένα μόνο φωτιστικό δεν επαρκεί. Ο πιο δημοφιλής τύπος φωτιστικών κουζίνας είναι τα πολύφωτα, τα οποία τοποθετούνται είτε στο κέντρο του δωματίου, είτε πάνω από το τραπέζι φαγητού. Αυτό βέβαια εξαρτάται πάντοτε από το σχήμα και το μέγεθος της κάθε κουζίνας. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να φωτίσετε και τον πάγκο, αφού αποτελεί το σημείο όπου χρειάζεστε άπλετο φως για τη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του φαγητού σας. Και για να συμβεί αυτό, σας συνιστούμε διάφορους τύπους φωτιστικών.

 

Τα πιο δημοφιλή φωτιστικά είναι οι σωλήνες φθορίου

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα φωτιστικά φθορίου. Βασικά, πρόκειται για έναν λεπτό σωλήνα μεγάλου μήκους στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ένα φως φθορίου. Φυσικά, η επιλογή του μήκους βασίζεται στο μήκος του πάγκου σας. Ωστόσο, συνιστούμε να μην τσιγκουνευτείτε δεδομένου ότι μιλάμε για έναν χώρο όπου χρησιμοποιείτε μαχαίρια, διαβάζετε συνταγές και προετοιμάζετε τα απαραίτητα υλικά για το φαγητό σας. Ένας εμπειρικός κανόνας είναι ότι ο πάγκος θα πρέπει να φωτίζεται από περίπου 300 lx (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον αριθμό των  Lux στο άρθρο μας Πόσο ισχυρό λαμπτήρα χρειάζομαι;)
Το πλεονέκτημα των φωτιστικών φθορίου είναι η υψηλή φωτεινή ένταση σε ολόκληρο τον πάγκο, η ασφάλεια και η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, επομένως είναι κατάλληλα για τοποθέτηση κάτω από τα ντουλάπια. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά είτε συνδέονται άμεσα στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού, είτε μέσω ενός καλωδίου τροφοδοσίας. Σε περίπτωση που ο πάγκος της κουζίνας σας δεν διαθέτει πρίζες, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αγοράσετε φωτιστικά φθορίου με μία ή δύο ενσωματωμένες πρίζες. Τα φωτιστικά φθορίου διαθέτουν διαφορετικό μήκος και ελέγχονται από μικρούς διακόπτες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο πλαϊνό μέρος, ενώ μπορούν επίσης να συνδεθούν σε κάποιον άλλο διακόπτη που υπάρχει ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
 
  
 
 
Εάν θέλετε χρώματα, επιλέξτε ταινίες LED για κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας
 
Για να φωταγωγήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά σποτ, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τοποθέτηση σε προεξοχές. Επίσης, οι ταινίες LED έχουν γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Πρώτα απ' όλα, αυτό οφείλεται στον μοντέρνο σχεδιασμό και τη διαδραστικότητα τους, καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζετε χρώμα και φωτεινότητα με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου. Ωστόσο, οι ταινίες LED διαθέτουν και πρακτικά οφέλη. Αυτές είναι διαθέσιμες σε διάφορα μήκη (επιπλέον, μπορείτε να τις κόψετε σε συγκεκριμένα σημεία), προκειμένου να επιλέξετε πόσο μεγάλη περιοχή θα φωταγωγήσετε. Τα μικρά φωτάκια LED που βρίσκονται ενσωματωμένα στο εσωτερικό τους, παρέχουν επαρκή φωτισμό, ενώ παράλληλα προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. 
 
 
 
 

Οι ταινίες LED είναι επίσης άκρως δημοφιλής χάρη στο γεγονός ότι είναι πολύ εύκολη η εγκατάστασή τους. Αυτές διαθέτουν ένα αυτοκόλλητο στρώμα στο πίσω μέρος και μπορείτε να τις εγκαταστήσετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρολόγου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι χρειάζονται τροφοδοτικό ισχύος και γι' αυτό πρέπει να έχετε πάντοτε έναν μετασχηματιστή που να αντιστοιχεί στο μήκος της εκάστοτε ταινίας. Μερικές φορές, ο μετασχηματιστής περιλαμβάνεται ήδη μαζί με την ταινία LED, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τον αγοράσετε ξεχωριστά. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενδεικτική απαιτούμενη ισχύς σε Βατ για μια ταινία LED ενός μέτρου είναι περίπου 4,8 W και καθώς το μήκος αυξάνεται, θα χρειαστείτε έναν πιο ισχυρό μετασχηματιστή. Στο ηλεκτρονικό κατάστημαV naší kategorii existuje kategorie s názvem LED příslušenství , kde si můžete koupit zásuvky nebo zásuvky pro přímé připojení k vaší domácí elektrické síti.
 
 
 
 

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα

310,00

12,90
τμχ

W2925

20,90

15,90
τμχ

W2923

Πνευματικά Δικαιώματα © 1990 – 2022 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.