Πώς να υπολογίσετε σωστά τον φωτισμό του δωματίου; | Fotisti kosmos

Δωρεάν αποστολή πάνω από 70 €

60 ημέρες πολιτική επιστροφής

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

+30 2311320445

Σύνδεση / Εγγραφή

0

0,00

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Αγοράστε περισσότερα για #τιμή# και θα έχετε ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ."

Πώς να υπολογίσετε σωστά τον φωτισμό του δωματίου;

Ζωή

Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Κάθε δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα προορίζεται για διαφορετική χρήση και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού.

Μήπως θα πρέπει να υπολογίσετε πόσο φωτισμό χρειάζεστε;

Θυμηθείτε έναν απλό τύπο.

Πόσο φωτισμό χρειάζομαι; = Εμβαδόν δαπέδου δωματίων x 10-15 W

Ο φωτισμός σε ένα σαλόνι

Το σαλόνι είναι το κέντρο της κύριας και καθημερινής δραστηριότητας μας στο σπίτι. Γι' αυτό όταν επιλέγουμε φωτιστικά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας διάφορες λειτουργίες του φωτισμού. Για ένα σαλόνι με διαστάσεις 4x5 μέτρα (20 m2), χρειαζόμαστε το άθροισμα των πηγών φωτός στο δωμάτιο να είναι 400 W. Το καλύτερο είναι ένα φωτιστικό φθορίου εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο εξοικονομεί έως και 80% ενέργεια. Το χρώμα των τοίχων και των επίπλων πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των επίπλων, τόσο περισσότερο χρώμα απορροφά.

Δημιουργούμε μια βασική φωτεινή εμφάνιση με γενικό φωτισμό, όπως με ένα φωτιστικό οροφής. Το συμβατικό κρεμαστό πολύφωτο αντικαθίσταται συχνά με κρεμαστά φωτιστικά οροφής ράγα ή με ιδιαίτερα κρεμαστά φωτιστικά οροφής . Θα πρέπει να υπάρχει ένας χαμηλός φωτισμός στο σαλόνι, τον οποίο θα εκτιμήσετε, όταν παρακολουθείτε τηλεόραση. Δεν θέλετε να καταστρέψετε την όρασή σας. Για το διάβασμα, θα χρησιμοποιήσετε ένα φωτιστικό δαπέδου. Μια λάμπα με ροοστάτη είναι η βέλτιστη, καθώς είναι στο χέρι σας να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της λάμπας. Τα φωτιστικά γραφείου και δαπέδου με περιστρεφόμενα ή ανακλινόμενα σποτάκια, καθώς και τα φωτιστικά με εύκαμπτο βραχίονα δημιουργούν ευέλικτο φωτισμό. Τα μεμονωμένα φωτιστικά πρέπει να είναι εξοπλισμένα με διακόπτη. Επιθυμείτε το σαλόνι σας να γίνει ακόμη πιο ζεστό; Επιλέξτε ένα φωτιστικό με ρύθμιση της έντασης του φωτισμού του.

Φωτισμός κουζίνας

Στην κουζίνα, έχουμε την τάση να ανάβουμε το φως πολύ συχνά και συνήθως το αφήνουμε αναμμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι' αυτό σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε LED εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες εξοικονομούν όχι μόνο χρόνο, αλλά μπορούν επίσης να εναλλάσσουν το χρώμα της φωτεινής ροής. Η συνιστώμενη ένταση για χώρο με μονάδα κουζίνας είναι περίπου 35 W/m2. Βεβαιωθείτε ότι ο μάγος της εκάστοτε κουζίνας δεν σκιάζει το φωτιστικό οροφής με το σώμα του. Εκτός από ένα κεντρικό φωτιστικό οροφής, συνιστάται επίσης η εγκατάσταση φωτιστικών κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια, τα οποία φωτίζουν τέλεια το χώρο εργασίας σε μια κουζίνα. Οι λάμπες φθορίου είναι οι πλέον κατάλληλες για αυτό. Πάνω από μια τραπεζαρία, συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό φωτιστικό με ρυθμιζόμενο ύψος. Φροντίστε να επιλέξετε το φωτιστικό σε σχέση με το μέγεθος και το σχήμα του τραπεζιού. Ιδανικά, το φωτιστικό θα πρέπει να βρίσκεται περίπου 60 εκατοστά πάνω από το τραπέζι και ακριβώς πάνω από το ύψος των ματιών του καθήμενου.


Φωτισμός υπνοδωματίου

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα υπνοδωμάτια. Στις μέρες μας τα υπνοδωμάτια δεν είναι πλέον μόνο για ύπνο και γι' αυτό ο φωτισμός θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα. Ωστόσο, αν το μόνο που κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας, είναι να κοιμάστε ένα μόνο κεντρικό φωτιστικό με δύο πορτατίφ στα κομοδίνα σας αρκεί. Η απαιτούμενη ποσότητα φωτός σε 1m2 είναι 15-20 W.. Εάν έχετε ντουλάπες στην κρεβατοκάμαρα, εγκαταστήστε τα σποτ σε απόσταση 50 εκατοστών από την ντουλάπα, ώστε να λάμπουν στο εσωτερικό της. Όλοι σίγουρα θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα να σβήνουν/ανάβουν το φως απευθείας από το κρεβάτι. Τα φωτιστικά με τηλεχειριστήριο σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Ένα διάσπαρτο, απαλό φως είναι πάντα ευχάριστο.

Φώτα μπάνιου και φωτιστικά τουαλέτας

Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για τα φώτα μπάνιου, καθώς ηλεκτρισμός και το νερό μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα θανατηφόρο μείγμα. Αυτό το πρότυπο ορίζει, ότι τα φωτιστικά πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών από την μπανιέρα ή την καμπίνα του ντους και πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένα τουλάχιστον με προστασία IP 44. Για πιο απομακρυσμένα φώτα αρκεί ο βαθμός στεγανότητας IP 23. Ο απαραίτητος κύριος φωτισμός σε ένα μπάνιο παρέχεται από φωτιστικά οροφής ή τοίχου. Πρόσθετα φωτιστικά μπορούν να εγκατασταθούν και στις δύο πλευρές ενός καθρέφτη. Θα προσφέρουν μια καλή εικόνα χωρίς σκιές. Η ένταση φωτισμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 lx.

Φωτιστικά για παιδικά δωμάτια

Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται να φωτίσετε ένα παιδικό δωμάτιο. Είναι ένας χώρος, όπου τα παιδιά παίζουν, κοιμούνται και μελετούν. Κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες απαιτεί το δικό της φωτισμό. Τα φώτα σε ένα παιδικό δωμάτιο αλλάζουν καθώς αλλάζει η χρήση του δωματίου με βάση την ηλικία του παιδιού. Ο συνολικός φωτισμός είναι σημαντικός. Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι κατάλληλα. Τοποθετήστε μια λάμπα δίπλα στο κρεβάτι και στο γραφείο. Ένας δεξιόχειρας θα πρέπει να έχει μια λάμπα στα αριστερά και ένας αριστερόχειρας θα πρέπει να έχει μια λάμπα στα δεξιά. Για τους λάτρεις των υπολογιστών, το πιο κατάλληλο είναι ο διακριτικός και αμυδρός φωτισμός πάνω από το γραφείο. Τα μικρότερα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι, γι' αυτό και τους αρέσουν τα φώτα ασφαλείας. Τα φωτάκια αυτά παρέχουν μόνο διακριτικό φως και έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, οπότε μπορείτε να αφήνετε αυτά τα φώτα αναμμένα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτισμός διαδρόμων και αιθουσών

Εάν ο διαδρομός σας είναι μακρύς, επιλέξτε πολλά μικρότερα φωτιστικά στη σειρά με κανονική απόσταση μεταξύ τους. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι συνήθως παραμένουν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα σε τέτοιους χώρους, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα αλογόνου, η οποία λάμπει αμέσως.  Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα