Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε φωτιστικά εσωτερικού χώρου; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε φωτιστικά εσωτερικού χώρου;

Λοιποί εσωτερικοί χώροι
ΖωήΖωή

Απάντηση:

Πριν προχωρήσετε στην αγορά καινούριων φωτιστικών, λάβετε υπόψη σας το μέγεθος και τη χρήση κάθε δωματίου. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο φωτισμός θα πρέπει να ταιριάζει με τα έπιπλά σας.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο φωτισμός μπορεί να κάνει θαύματα και να μεταμορφώσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Κάθε χώρος μπορεί να αποκτήσει τη δική του ατμόσφαιρα, ανάλογα με τον τύπο φωτιστικού που θα επιλέξετε και το σημείο που θα το εγκαταστήσετε. Προσέξτε ωστόσο η επιλογή σας να μην γίνεται αποκλειστικά και μόνο με κριτήριο το design. Πριν από οποιαδήποτε αγορά, λάβετε υπόψη σας πέντε βασικούς παράγοντες ώστε το εκάστοτε φωτιστικό να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της κατοικίας σας.


1. Μέγεθος δωματίου 

Εάν θέλετε να φωτίσετε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, θα χρειαστείτε περισσότερους τύπους φωτιστικών. Εκτός από τα φωτιστικά οροφής, θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες οι διάφορες λάμπες, τα φωτιστικά σποτ και τα φωτιστικά τοίχου. Μην ξεχνάτε όμως το ύψος του δωματίου. Εάν είναι ψηλοτάβανο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα μεγάλο κρεμαστό πολύφωτο. Απεναντίας, για χαμηλοτάβανα δωμάτια, θα σας εξυπηρετήσουν καλύτερα τα φωτιστικά τοίχου ή οι επιδαπέδιες λάμπες, αφού δίνουν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου και πιο ανοιχτού χώρου.


 


2. Σκοπός του δωματίου

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει φωτιστικό σώμα που να είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο ή χώρο. Κάποιο φωτιστικό που ταιριάζει σε παιδικό υπνοδωμάτιο, σίγουρα δεν αποτελεί καλή επιλογή για την κουζίνα ή το χωλ σας. Παρομοίως, τα διάφορα σημεία ενός δωματίου, απαιτούν διαφορετικό φωτισμό. Για παράδειγμα, δημοφιλής επιλογή για κουζίνες είναι ένα πολύφωτο πάνω από το τραπέζι φαγητού και τα φωτιστικά φθορίου για τους πάγκους. Επιπλέον, πριν από κάθε αγορά, ελέγξετε εάν το φωτιστικό που σας ενδιαφέρει διαθέτει λειτουργεία αυξομείωσης της ροής φωτισμού (dimming), η οποία είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη στο υπνοδωμάτιο, στο καθιστικό ή στο γραφείο σας

 


3. Ασορτί με τον εσωτερικό χώρο

Κάθε φορά που επιπλώνουμε ένα δωμάτιο, τα φωτιστικά συνήθως αποτελούν ένα από τα τελευταία πράγματα που αγοράζουμε. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να βασίσουμε την επιλογή μας στα χρώματα των επίπλων, των τοίχων, του πατώματος και των χαλιών. Τα φωτιστικά είναι το στοιχείο που συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του δωματίου. Λάμπες με ρουστίκ σχέδιο αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα vintage δωμάτιο, ενώ για πιο μοντέρνους χώρους ενδείκνυνται κομψά φωτιστικά επώνυμων σχεδιαστών. Οι λάτρεις της σύγχρονης τεχνολογίας θα λατρέψουν τα έξυπνα φωτιστικά μας, τα οποία διαθέτουν τηλεχειριστήριο και δυνατότητα ρύθμισης όσον αφορά το χρώμα του εκπεμπόμενου φωτός. Προκειμένου να προσδιορίσετε το σωστό σημείο για την τοποθέτηση τους, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη σας τον αριθμό και τη θέση των παραθύρων. 



4. Τεχνικές παράμετροι

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κάθε φωτιστικού είναι οι τεχνικές παράμετροι. Μην ξεχνάτε ότι τα φωτιστικά μπάνιου θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν επαρκή δείκτη IP, ο οποίος πιστοποιεί ότι το προϊόν είναι αδιάβροχο. Εάν το ζητούμενο είναι οικονομικά προσιτά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή φωτεινών πηγών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως για παράδειγμα στους λαμπτήρες LED.


5. Εξοικονόμηση ενέργειας

Προκειμένου να κατανοήσουμε το πραγματικό κόστος ενός φωτιστικού, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τα εξής: τιμή αγοράς, ενεργειακή κατανάλωση, εγγύηση, διάρκεια ζωής φωτεινής πηγής και άλλους παράγοντες. Παρόλα αυτά, μια αλάνθαστη επιλογή για κάθε εσωτερικό χώρο, είναι η τεχνολογία LED. Προς το παρόν, τα φωτιστικά LED συνιστούν κορυφαία επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φωτεινές πηγές, οι λαμπτήρες LED και τα φωτιστικά φθορίου LED θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολλά περισσότερα χρήματα, ενώ παράλληλα οι ταινίες LED καλύπτουν πλήρως κάθε ανάγκη για τον φωτισμό του χώρου σας.


Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i