Οι διαφορετικοί τύποι πριζών κάθε χώρας | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Οι διαφορετικοί τύποι πριζών κάθε χώρας

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό; Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως ενημερωθείτε για τις διαφορετικές πρίζες που θα συναντήσετε στα ταξίδια σας και προετοιμαστείτε αναλόγως!

Τι τύποι πρίζας υπάρχουν;

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να τα έχετε πάντα υπόψιν σας. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος φόρτισης των ηλεκτρονικών σας συσκευών. Θα πρέπει να ελέγχετε εκ των προτέρων, εάν θα συναντήσετε τις κλασικές πρίζες που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα ή αν θα χρειαστείτε έναν αντάπτορα, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε όλες τις συσκευές σας χωρίς πρόβλημα.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων τύπων που μπορείτε να βρείτε,στους δημοφιλείς προορισμούς, όπου οι Ελληνες αρέσκονται να πηγαίνουν διακοπές, όπως η Κροατία, η Ισπανία ή η Ιταλία, είναι οι πρίζες τύπου E, F και C.



Τύπος πρίζας E 

Πρόκειται για μια πρίζα, με 2 ακροδέκτες και γείωση που λειτουργεί στα 220 Volts και έχει μέγιστη ισχύ 14Α. Αυτός ο τύπος πρίζας μπορεί επίσης να ονομαστεί και γαλλική πρίζα. Μπορούμε να συναντήσουμε αυτό το είδος πρίζας στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία ή την Πολωνία. Με την συγκεκριμένη πρίζα καλό θα ήταν να τσεκάρετε εάν χρειάζεστε κάποιον αντάπτορα.



Τύπος πρίζας F

Μια άλλη πολύ γνωστή πρίζα είναι η πρίζα τύπου F. Μπορείτε να την ακούσετε επίσης με την ονομασία γερμανική πρίζα ή Schuko. Αυτή η πρίζα δεν διαθέτει ακίδα γείωσης, αλλά δύο λωρίδες γείωσης. Βρίσκονται στο πάνω και στο κάτω μέρος. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτή η πρίζα χρησιμοποιείται ευρέως στη Γερμανία,σε ορισμένα μέρη της Αφρικής και της Ασίας και σε όλη την Ευρώπη (εκτός από την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Ρωσία).


Τύπος πρίζας C

Αυτή η πρίζα είναι γνωστή και ως ευρωπαϊκό βύσμα. Θα συναντήσετε αυτό τον τύπο σε κάποιες χώρες της Ευρώπης,στη Ρωσία, σε πολλές χώρες της Αφρικής και σε ορισμένες χώρες της Ασίας, όπως για παράδειγμα το Ιράν και Καζακστάν. Χρησιμοποιείται για συσκευές που έχουν διπλή μόνωση και δεν απαιτούν καλώδιο γείωσης. Αυτός ο τύπος πρίζας είναι συμβατός με τις πρίζες τύπου E και F.


Άλλοι τύποι πριζών

Οι προηγούμενοι 3 τύποι πριζών είναι από τους πιο συνηθισμένους που συναντάμε σε χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πρίζες όχι τόσο διαδεδομένες που μπορείτε επίσης να συναντήσετε κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού σας.

Τύπος πρίζας J

Μπορείτε να συναντήσετε αυτή την πρίζα στην Ελβετία. Είναι παρόμοια με μια πρίζα τύπου C. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Έχει 3 ακίδες. Η μεσαία συνδέεται στη συνέχεια με το καλώδιο γείωσης.


Τύπος πρίζας L

Αν πάτε στην Ιταλία, μπορεί να συναντήσετε διάφορους τύπους πριζών και εξαρτάται και από το συγκεκριμένο μέρος .Μπορείτε να πετύχετε μια πρίζα τύπου C είτε μια πρίζα τύπου F. Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος τύπος που μπορείτε να συναντήσετε και είναι αυτή είναι η η πρίζα τύπου L. Έχει 2 ακροδέκτες και είναι συμβατή με αντάπτορα τύπου C.



Τύπος πρίζας K

Πρόκειται για πρίζα με 3 υποδοχές και με τάση λειτουργίας 220-240 V. Από αυτές τις υποδοχές οι δυο είναι στρογγυλές και η μια ημικυκλική. Αυτές οι πρίζες είναι συμβατές με τις πρίζες τύπου C και τις συναντάμε αποκλειστικά στην Δανία και στην Γροιλανδία.



Τύπος πρίζας G

Η πρίζα τύπου G συναντάται στη Μεγάλη Βρετανία, και έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα που είναι η ορθογώνια διατομή και οι τρεις ακίδες. Μπορείτε να την ακούσετε και ως το βρετανικό πρότυπο BS 1363. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η μόνη χώρα όπου χρησιμοποιούνται αυτές οι πρίζες. Μπορούμε επίσης να τις βρούμε στις Σεϋχέλλες, στις Μαλδίβες και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς.


Τύποι πρίζας A και B

Εάν πρόκειται να πάτε στην Ιαπωνία ή στις ΗΠΑ, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Εδώ, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι τελείως διαφορετικά δομημένο από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες. Η κανονική τάση στις ΗΠΑ δεν είναι 230 V, όπως έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας, αλλά 110 έως 120 V. Επομένως, εάν οι συσκευές σας δεν είναι προσαρμοσμένες για αυτόν τον τύπο τάσης, ίσως αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.



Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, η οποία είναι επίσης δημοφιλής προορισμός διακοπών, μπορούμε να συναντήσουμε διάφορους τύπους πριζών. Έτσι, είναι πάντα απαραίτητο να μάθετε εκ των προτέρων ποιες θα βρείτε στο κατάλυμά σας.

Ανάλογα με το μέρος που θα επισκεφθείτε, ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν κατάλληλο αντάπτορα.



Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i