Σκανδιναβικό στυλ, πηγή αστείρευτης έμπνευσης | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Σκανδιναβικό στυλ, πηγή αστείρευτης έμπνευσης

Νέα και ανακοινώσεις

Ζωή

Εμπνευστείτε από τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά για να ομορφύνετε το σπίτι σας και να επιλέξετε φωτισμό για κάθε γωνιά.

Όταν ακούμε Σκανδιναβία, πιθανότατα φανταζόμαστε κρύο καιρό, συναρπαστικές σκανδιναβικές αστυνομικές ιστορίες, χόκεϊ, σολωμό ή όμορφα τοπία του Βόρειου Σέλας. Αλλά η Σκανδιναβία αποτελεί επίσης έναν καινοτόμο και κινητήριο μοχλό, όσον αφορά το design. Τόσο σημαντικό που έδωσε όνομα σε ένα ολόκληρο στυλ, το οποίο εύστοχα και απλά ονομάζεται Σκανδιναβικό. Η διαμόρφωση ενός σπιτιού σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του είναι ένας τρόπος για μοντέρνα ευάερα δωμάτια που περιλαμβάνουν άνεση και κομψότητα ταυτόχρονα. Στις επόμενες παραγράφους θα σας δείξουμε πώς είναι το σκανδιναβικό στυλ και πώς τα φωτιστικά μας μπορούν να σας βοηθήσουν να το ολοκληρώσετε.


Πώς να αναγνωρίσετε το σκανδιναβικό στυλ;

Σας έχουμε ήδη δώσει μια μικρή γεύση και εικόνα για το ποια χαρακτηριστικά περιέχει το σκανδιναβικό στυλ στην πρώτη παράγραφο. Εκτός από τον κατάλογο των επιθέτων, θα μπορούσαμε επίσης να πάμε πίσω στο χρόνο. Οι ρίζες του σκανδιναβικού στυλ ανάγονται σε ένα μακρινό παρελθόν. Ο χρόνος και το πέρασμα του, το έχει καταστήσει μια ιδιαίτερα μελετημένη και ταυτόχρονα μινιμαλιστική αντίληψη. Αν δεν σας αρέσει να περιβάλλεστε από πολλά πράγματα και προτιμάτε να φτάνετε σε μια ποιοτική και εκλεπτυσμένη διάταξη με σύγχρονα στοιχεία, τότε το σκανδιναβικό σρυλ είναι η καλύτερη επιλογή για το σπίτι σας.

Στοιχεία σκανδιναβικού στυλ στο σπίτι

1)    Ας ξεκινήσουμε από το δάπεδο. Οι ανοιχτοί ξύλινοι τόνοι κυριαρχούν στα σκανδιναβικά σπίτια. Ως επί το πλείστον πρόκειται για ξύλο βελανιδιάς. Συνήθως παίζει το ρόλο του πιο ξεχωριστού στοιχείου.

2)    Μινιμαλιστικά έπιπλα. Less is more. Και υπάρχει ομορφιά στην απλότητα. Και τα δύο κλισέ, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηριστικά βασικά στοιχεία των σκανδιναβικών επίπλων και της διαρρύθμισής τους.

3)    Φίνες γραμμές και επιφάνειες. Μην περιμένετε έντονες διακοσμητικές τάσεις και στοιχεία από το σκανδιναβικό στυλ. Αυτό ισχύει και για τα σχήματα και τα υλικά όλων των προϊόντων. Το ξύλο και οι καθαρές γραμμές είναι απαραίτητα.

4)   Όχι άγρια χρώματα.  Τα απαλά χρώματα (λευκό, γκρι, κρεμ, μπεζ) δεν ισοδυναμούν με βαρετά δωμάτια, αντίθετα, τονίζουν την ευρυχωρία τους.

5)     Αξεσουάρ με νόημα. Απουσία κιτς, έμφαση στη λειτουργικότητα. Τα αξεσουάρ στο σκανδιναβικό στυλ έχουν συνήθως μινιμαλιστική εμφάνιση και μια έννοια που εξηγεί γιατί βρίσκονται στο σπίτι. Τυπικά αξεσουάρ είναι, για παράδειγμα, οι καθρέφτες, τα υφάσματα (κουβέρτες, μαξιλάρια, καλύμματα κρεβατιού) ή οι κρεμαστές κορνίζες για πίνακες και φωτογραφίες.

6)     Φυσικό φως. Μεγάλα γαλλικά ή κλασικά παράθυρα, συχνή απουσία κουρτινών ή κουρτίνες ανάλαφρες και λευκές. Έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό ηλιακό φως που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των παραθύρων. Αυτό το στοιχείο ακολουθείται και από το σχεδιασμό των φωτιστικών ή των λαμπτήρων, οι οποίοι βασίζονται στο σκανδιναβικό στυλ. Και θα μιλήσουμε περισσότερο γι' αυτό στις επόμενες προτάσεις.

Φωτιστικά σε (Σκανδιναβικό) στυλ

Κάθε γωνιά του σπιτιού σας είναι ένα μέρος που θα μπορούσατε να μετατρέψετε στη μετενσάρκωση ενός όμορφου σπιτιού που στέκεται στα περίχωρα του Όσλο ή της Στοκχόλμης. Ας ρίξουμε μια ματιά στα επιμέρους δωμάτια και χώρους μαζί. Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις εξωτερικές γωνίες.

Σαλόνι

Ξεκινάμε από τον χώρο όπου οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον περισσότερο χρόνο, εκτός από την κρεβατοκάμαρα. Και ας ξεκινήσουμε από την κορυφή. Τα φωτιστικά οροφής είναι το τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία του σκανδιναβικού πνεύματος σε ένα σπίτι. Μπορείτε να ταιριάξετε τα φυσικά χρώματα του αμπαζούρ ενός κρεμαστού φωτιστικού, άψογα με τα ξύλινα μέρη των επίπλων. Επειδή το σκανδιναβικό στυλ περιλαμβάνει τόσο έπιπλα εξ ολοκλήρου από ξύλο, όσο και συνδυασμό ξύλου και άλλων υλικών (κυρίως μετάλλων), το ταξίδι δεν θα είναι δύσκολο. Το φυσικό χρώμα έρχεται σε τέλεια αντίθεση με ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του σκανδιναβικού στυλ - το μαύρο χρώμα. Επιπλέον, ο φωτισμός που εκπέμπεται αποκτά την επιθυμία να γίνει το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ολόκληρου του χώρου, όταν βραδιάζει.

Παράδειγμα: Κρεμαστό φωτιστικό οροφής AXEL ή Κρεμαστό φωτιστικό οροφής CEED


Κρεβατοκάμαρα 

Εκτός από τα φωτιστικά οροφής, οι πιο αισθητοί φορείς σκανδιναβικού στυλ στα δωμάτια είναι και οι λάμπες. Και όχι μόνο σχεδιαστών. Η λάμπα είναι πάνω απ' όλα μια πηγή για τη δημιουργία άνετης διαβίωσης, στην οποία οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών δίνουν μεγάλη έμφαση. Οι ατελείωτες νύχτες και ο ζοφερός καιρός πίσω από τα παράθυρα, που διαρκεί για μέρες και εβδομάδες, απαιτούν κάποιους βοηθούς. Αν δεν υπάρχει φυσικό φως από τη φωτιά με τη μορφή τζακιού, η λάμπα μπορεί να το αντιπροσωπεύσει τέλεια. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο στον μακρινό βορρά, ακόμη και στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη συναντάμε και μέρες που είναι απλά η καλύτερη επιλογή να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι με ένα ευχάριστο βιβλίο και μια αναμμένη λάμπα.

Παράδειγμα: Λάμπα δαπέδου GALAXY ή κρεμαστή λάμπα φωτιστικό OLVERO


Εξωτερικοί χώροι

Το σκανδιναβικό στυλ είναι ένα ανοιχτό στυλ και παράλληλα αντλεί τα καλύτερα στοιχεία από τα άλλα στυλ. Ειδικά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο φωτισμός εξωτερικών χώρων με γιρλάντες και φωτάκια έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι και οι Έλληνες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά φυσικά μοτίβα για διακοσμητικές αλυσίδες γιρλάντες και τις συνέθεταν από λουλούδια ή φρούτα. Για αιώνες περιμέναμε τον Edison και τη λάμπα του, ώστε να δημιουργηθούν οι φωτεινές αλυσίδες (γιρλάντες) όπως τις ξέρουμε σήμερα. Οι γιρλάντες και τα λαμπιόνια σκανδιναβικού τύπου ακολουθούν τα χαρακτηριστικά τους - φυσικό ζεστό φως και μια σκούρα αλυσίδα σε αντίθεση. Με μια αλυσίδα με λαμπάκια για εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και ένα συνηθισμένο δείπνο στη μέση της εβδομάδας σε μια ρομαντική εμπειρία.

Παράδειγμα: Διακοσμητική φωτεινή γιρλάντα εξωτερικού χώρου GIRLANDA  ή φωτιστικό τοίχου SIGMA MINI



Είτε αποφασίσετε να επεκτείνετε το σκανδιναβικό στυλ σε όλο το σπίτι, είτε να μάθετε "μόνο" κάποια στοιχεία από αυτό, δεν πρόκειται να κάνετε λάθος.

Ετσι: "Lycka till!"


Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

Πνευματικά Δικαιώματα © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. i