Πώς να επιλέξετε μια παιδική λάμπα; | Fotisti kosmos
Levý banner
Pravý banner
Μενού


0 0,00
Αγοράστε 70 περισσότερα και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή .
Κατηγορία

Πώς να επιλέξετε μια παιδική λάμπα;

Φωτισμός παιδικού δωματίου
ΖωήΖωή

Απάντηση:

Μια παιδική λάμπα θα πρέπει να διαθέτει εύκαμπτο βραχίονα, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να προσαρμόσει τη γωνία της φωτεινής δέσμης σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Όταν αγοράζετε ένα παιδικό φωτιστικό, είναι πάντα απαραίτητο να θυμάστε ότι το παιδί σας περνάει πολλές ώρες της ημέρας στο δωμάτιο του κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Συνεπώς, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην επιλογή που θα κάνετε.

      
 
 
Το φως της λάμπας δεν πρέπει να είναι εκτυφλωτικό
 
Το κέντρο του παιδικού δωματίου είναι το κατάλληλο σημείο για την τοποθέτηση ενός φωτιστικού οροφής ή ενός πολύφωτου (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο Πώς να επιλέξετε ένα παιδικό πολύφωτο;), αλλά εξίσου σημαντικός είναι επίσης ο φωτισμός του χώρου δίπλα στο κρεβάτι και κυρίως γύρω από ένα γραφείο. Δεν συνιστούμε την αγορά επιδαπέδιας λάμπας ή άλλων φωτιστικών με καλώδιο μεγάλου μήκους καθώς το παιδί μπορεί να σκοντάψει εκεί με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Συνεπώς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιτοίχια φωτιστικά, αλλά η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι οι παιδικές λάμπες. Το πλεονέκτημα τους είναι η ελευθερία κινήσεων που προσφέρουν, καθώς επίσης η δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης και έντασης του φωτισμού. Επιπλέον, θα εκτιμήσετε δεόντως την ευελιξία τους όταν το παιδί σας θέλει να γράψει. Για την αποφυγή της σκίασης, ένας δεξιόχειρας θα πρέπει να τοποθετεί τη λάμπα στην αριστερή πλευρά του γραφείου, ενώ ένας αριστερόχειρας στη δεξιά πλευρά. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το φως της λάμπας δεν είναι εκτυφλωτικό. Κάθε λάμπα πρέπει να διαθέτει αδιαφανές αμπαζούρ και ο λαμπτήρας να μην προεξέχει. Όσον αφορά το ύψος της, συνιστάται να φωτίζει το γραφείο από ύψος περίπου 30 εκατοστών (ανάλογα πόσο ψηλό είναι το παιδί σας) και η γωνία πρόσπτωσης να είναι μεταξύ 60 και 70 μοιρών. Προτείνεται επίσης το παιδί να μπορεί να ρυθμίσει τη γωνία της φωτεινής δέσμης, ανάλογα με τις ανάγκες του. Συνεπώς, σας συνιστούμε να αγοράζετε παιδικές λάμπες με εύκαμπτο βραχίονα.
 
     
 
Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές παιδικές λάμπες με πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων. Υπάρχουν διάφορα απλά σχέδια, αλλά και λάμπες με αμπαζούρ σε σχήμα κάποιου ζώου. Επιπλέον, σε ορισμένα μοντέλα, το μοτίβο είναι όμοιο με τα φωτιστικά οροφής και τα πολύφωτα, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στον χώρο.
 
Εκτός από την παιδική λάμπα, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να αγοράσετε μια φωτεινή πηγή και η πιο κατάλληλη επιλογή είναι οι λαμπτήρες LED. Οι εν λόγω λαμπτήρες προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και εκπέμπουν φως σε διάφορα χρώματα. Επιλέξτε λοιπόν τον τύπο λαμπτήρα με επαρκή φωτεινότητα και συνιστώμενη τιμή φωτεινής έντασης στα 500 lx (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο Πόσο ισχυρό λαμπτήρα χρειάζομαι;
Και για το τέλος αφήσαμε δύο ακόμα συμβουλές... Κάθε λάμπα πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής. Καλό θα ήταν επίσης να εγκαταστήσετε στο παιδικό δωμάτιο ακόμα ένα φωτιστικό που να φωτίζει τον χώρο συνδυαστικά με τη λάμπα. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ξαφνική μετάβαση από έναν φωτεινό σε κάποιο σκοτεινό χώρο, γεγονός που οδηγεί σε κόπωση των ματιών.
 
     
 

Autor článku:

Ζωή
Ζωή Ειδικός στην εξυπηρέτηση πελατών

H Ζωή δεν ειδικεύεται μόνο στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάτρης των μοντέρνων φωτιστικών με τεχνολογία LED. Στα άρθρα της θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια ή τρόπους για την επιλογή του σωστού λαμπτήρα. Υπάρχoυν επίσης διάφορες υποδείξεις και κόλπα, έτσι ώστε να φωταγωγήσετε τέλεια το σπίτι και τον κήπο σας.

Ρωτήστε ό,τι θέλετε

Ζωή Αλεξίου

Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να λύσετε κάθε τεχνικό πρόβλημα.

2311320445Δευτέρα - Παρασκευή, 7π.μ. - 3:30 μ.μ.

Ρωτήστε

ΣΧΕΤΙΚΑ προϊόντα

82,90

55,90
τμχ

BG0239

82,90

55,90
τμχ

BG0238

59,90

38,90
τμχ

ND3291

34,90

25,90
τμχ

P4614

86,90

73,90
τμχ

BG0617

86,90

73,90
τμχ

BG0616

55,90

36,90
τμχ

IM0112

55,90

36,90
τμχ

BG0502

91,90

56,90
τμχ

BG0506

55,90

36,90
τμχ

BG0501

91,90

56,90
τμχ

IM1134

Πνευματικά Δικαιώματα © 1990 – 2023 Donoci, s.r.o., Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατο. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.